Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jučer je pojavio trailer filma 'Dylan Dog: Dead Of Night'. Mišljenja obožavatelja kultnog strip junaka su već podijeljena.


Pojavio se trailer filma 'Dylan Dog: Dead of Night'. Radi se o dugo očekivanoj ekranizaciji strip junaka kojeg je kreirao talijanski autor stripova Tiziano Sclavi, a koji neprekidno izlazi od 1986. godine unutar Sergio Bonelli Editore.

Vezani članci Slika nije dostupna Upoznajte Ševi**, Ledenu Kocku, Led od Vanilije i Ledeno slovo T! Slika nije dostupna Nakon pola stoljeća: Vijentnamci s oduševljenjem dočekali Dylana

Dylan Dog i u Hrvatskoj ima brojne obožavatelje, jer je zahvaljujući velikom interesu za taj strip još od trenutka kad se pojavio na kioscima u tadašnjoj u Jugoslaviji bio jedan od rijetkih izdanja koji je zbog vjerne čitateljske jezgre nastavio sa (skoro redovnim) objavljivanjima.

No film u kojem Dylana Doga glumi Brandon Routh koji se proslavio ulogom Supermana u filmu 'Superman Returns' 2006. godine, ako je suditi po traileru, ostavlja dojam horora B produkcije. No ne mora tako biti, jer je film još uvijek u postpordukciji.

Talijanska premijera planirana je za 29. listopada, dok o američkoj još uvijek nije odlučeno. A pitanje je s koliko nestrpljenja se film očekuje u SAD-u, obzirom da je Dylan Dog strip junak bliži europskoj, nego američkoj publici.

Svakako jedno od najvećih razočaranja je što pomoćnik detektivu za paranormalne pojave nije Groucho, već izvjesni Marcus kojeg tumači Sam Huntington. Vjerojatno je karakter isti, ali je Gouchova pojava vjerojanto morala biti izbjegnuta zbog filmskih prava braće Marx.

Taye Diggs glumi glavnog negativca Vargasa, odnosno glavnog vampira u gradu. Žanrovski gledano ‘Dylan Dog: Dead Of Night’ je horor crossover u kojem se susreću zombiji, vampiri i vanzemaljci na jednom mjestu. Jedino što se u ovome trenutku čini zanimljivo mogao bi biti novi filmski prikaz zombija, koji ovog puta odudaraju od onih koje je još 1968. osmislio George A. Romero, i koji svoj karakter, agresivnost i glad nisu pretjerano promijenili tijekom desetljeća života na filmskoj vrpci.