Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osebujni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je razveselio kandidate Masterchefa.


U ovotjednom Gastro duelu kandidati su podijeljeni u dva tima pripremali sendviče i prodavali ih posjetiteljima, a prihod od prodaje sendviča namijenjen je u humanitarne svrhe za SOS Dječje selo Hrvatska.

Vezani članci Masterchef Zahtjevni zadaci i utrka s vremenom: Žiri MasterChefa otkriva što očekuje od kandidata! Masterchef Naš poznati Chef zaboravio novčanik, pa za kaznu morao oprati suđe nakon večere?

Da privuku što više posjetitelja timovi su smislili i atraktivne nazive sendvičima, pa su se tako na meniju crvenih našli sendviči Chuck Norris, Funky Chicken i Don Vegetarian. Na meniju plavih bili su Masterburger, Piletina par excellence i Vegamaster.

Na štandu je zavladala velika gužva, ljudi su u velikom broju kupovali sendviče i crvenih i plavih dok su ih oni užurbano pripremali. Matija je odradio marketinški dio za plavi tim, a Srđana za crveni. Predano su promovirali svoje sendviče i pozivali ljude da ih kupuju.

Na štandu je kandidate posjetio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je kupio pet sendviča od svakog tima i ostavio dvjesto kuna s riječima: ‘Dajte ljudima da jedu!’. Plave i crvene također su posjetili i kandidati koji su ranije napustili show, Ivana i Marino. Ivana je došla izlagati svoju tortu, a Marino se na sajmu našao zato što i inače prati sajmove gastronomije.

>> Mate Janković demantirao vezu s Ivanom Nanut

>> Gastro duel i neizvjesna eliminacija

Nakon završene prodaje kandidati su zaključili jedan vrlo uspješan dan. Šefovi timova Nastasja i Marko prodaju su završili vrlo zadovoljni.

Marko je izjavio: 'Ponosan sam na ovo što smo napravili.' Zbroj količine prodane hrane i osmijeha posjetitelja nakon kušanja ono je što ga veseli. Nastasja je neopisivo zadovoljna svojim prvih kuharskim šefovanjem, iako ističe da ima iskustva u organizaciji, jer je organizirala revije, različite evente i fotosessione. Osjećaj zadovoljstva s njima je dijelio i žiri. Mate je istaknuo kako su bili dobro organizirani, a Tom je dodao: 'Danas ste po prvi put sličili na profesionalne kuhare.'

Nastasja: Izgubit ću pet godina života zbog vas

Nakon svakog gastro duela kandidati postaju sve nervozniji zato što se jedan tim proglašava pobjednikom i netko od kandidata napušta show. Do sada su već tri kandidata napustila Masterchef, a ovog petka u napetosti će proći još jedan gastro duel i borba za opstanak u showu. U današnjoj emisiji saznat ćemo koji će tim pobijediti, da li su crveni opet bolji ili je ipak došao red na plave. No jedno je sigurno, u uskrsnom tjednu nema ispadanja.

Naravno, kandidati toga neće biti svjesni tako da će biti zanimljivo vidjeti reakciju kada im u ključnom trenutku kada napetost dosegne vrhunac Tomislav Gretić poruči: 'Danas Masterchef kuhinju napušta…..NITKO!’. Poslije jednog ovakvog dana po mišljenju žirija nitko nije zaslužio ići kući. Nastasja je odahnula i prokomentirala: ‘Izgubit ću pet godina života zbog vas.’

No Gretić je ipak upozorio kandidate: 'Ukrali ste nam eliminaciju, ali bilo kojeg dana u bilo kojem izazovu možda ispadne više od jednog. Pripazite na to.' Mate Janković je dodatno zaprijetio: 'Više nema šanse da vam progledamo kroz prste. Počnite bolje kuhati!'.

Posjetite Masterchef!