Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki glumac tumačit će lik Henrija Matissea u filmu o slikarevoj romansi s Monique Bourgeois, mladom bolničarkom, njegovim modelom i muzom u isto vrijeme, piše u časopis Variety na svojoj internetskoj stranici.


Film s radnim naslovom 'Materpiece' ('Remek-djelo') realizirat će Indijka Deepa Mehta, redateljica filmova 'Bollywood Hollywood' (2003.) i 'Water' (2006.). Još nije odlučeno tko će glumiti lik Monique Bourgeois, a ne zna se ni kada će snimanje početi.

Vezani članci Slika nije dostupna Al Pacino kao 'Doktor Smrt' u novom biografskom filmu Slika nije dostupna De Niro, Pacino i Ford - penzići kao akcijski junaci

Film koji će producirati kuća Escape Artists, priča istinitu priču o Matisseovu susretu s mladom bolničarkom koja je stupila u službu 1942. Monique koja je tada imala 21 godinu bila je slikarev model na nekoliko slika iz tog vremena, prije nego ih je rat razdvojio.

Godine 1946. slučajno se susreću u Venceu, u Francuskoj. Monique se u međuvremenu zaredila, uzevši ime sestra od Jakova i Marije, i preko nje je Matisse došao u vezu s dominikanskim redom kojemu je pripadala, kako bi oslikao Kapelu Gospine krunice u Venceu, što je i posljednje remek-djelo tog majstora.

>> Al Pacino kao 'Doktor Smrt' u novom biografskom filmu

Al Pacino, jedan od simbola Hollywooda ('Kum', 'Serpico', 'Lice s ožiljkom'...) dobio je 1992. Oscara za 'Miris žene'. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju