Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američka rock grupa R.E.M. izvest će pred svojim obožavateljima na koncertima u Dublinu, krajem lipnja i početkom srpnja jedan dio materijala s novoga albuma, prenose britanski mediji.


Na svojim internetskim stranicama grupa je u petak objavila kako namjerava održati pet koncerata koji će ujedno predstavljati i pet "radnih proba" u dublinskom Olympia Theatreu - 30. lipnja, 1. srpnja te 3., 4. i 5. srpnja, tijekom kojih će izvesti dio materijala s novog, 14. albuma na kojemu upravo rade.

Vezani članci Stjepan Hauser Zavodnik Hauser progovorio o suradnicama koje mu pjevaju u krilu, ali i najvažnijoj ženi u svom životu Lea Mijatović Slavlje Lee Mijatović - rođendanski tulum i prvi samostalni album: ''Nek' se nastavi ovim tempom''

Prvi put u zadnjih deset godina R.E.M. će svirati nove pjesme uživo prije nego što ih obožavatelji čuju na novome albumu koji bi se u prodaji trebao naći do kraja godine.

Članovi grupe, Michael Stipe, Peter Buck i Mike Mills bi na 14.
albumu, za koji još nemaju naziva, s producentom grupe Jacknifeom Leejem trebali početi raditi u proljeće.

"Povratak u Dublin na 'probe uživo' tijekom ljeta omogućit će nam dobar početak i dati poticaj koji nam je potreban za rad na sljedećem albumu", rekao je pjevač Michael Stipe.

R.E.M., grupa osnovana osamdesetih u američkoj državi Georgiji, najpoznatija je po hitovima iz devedesetih "Losing My Religion" i "Everybody Hurts". Prethodni, trinaesti album "Around the Sun" izdali su 2004.