Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Švedski poreznici od bivšeg člana ABBA-e, Bjorna Ulvaeusa, zahtijevaju da plati 16 milijuna kruna (oko 13 milijuna kuna) na ime neprijavljenih tantijema na hitove bivše glazbene superskupine.


Poreznici već drugi put tvrde da je 61-godišnji glazbenik izbjegavao plaćanje poreza tako što nije prijavljivao milijune kruna prihoda od tantijema, rekli su dužnosnici u četvrtak. 

Vezani članci Zoran Milanović Poslodavci traže porezno rasterećenje, Milanović protiv: "Pa ne može biti niža stopa poreza od toga..." Porez na ekstraprofit, ilustracija - 6 Ekonomski analitičar o porezu na ekstraprofit: "Statistički bi rekli da se ne radi o nekom velikom opterećenju"

Glasnogovornik poreznog ureda, Victor Palm, rekao je kako se sumnja da su isplate Ulvaeusu bile obavljane putem građevinske tvrtke povezanu s Nizozemskim Antilima.

Prošle su godine poreznici od njega tražili da plati gotovo 90 milijuna kruna (oko 73 milijuna kuna) na ime zaostalog poreza, kamata i troškova od ugovora koje je potpisao prije preseljenja u Englesku 1984. godine. 

Ulvaeus je zajedno s Bennyjem Andersonom 1966. godine osnovao sastav ABBA, koji je '70-ih i '80-ih imao niz golemih hitova, a dosad je diljem svijeta prodao više od 370 milijuna nosača zvuka.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju