Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Robert Altman, jedan od najvećih suvremenih hollywoodskih redatelja i autor filmova Nashville, The Player, Gosford Park i kultnog Short Cuts umro je u dobi od 81 godine u bolnici u Los Angelesu.


Vijest o smrti objavila je njegova producentska kompanija.

Vezani članci Matthew McConaughey - 3 Govori na Oscarima koji su sve ostavili u čudu: Rekla da je jako zaljubljena u brata, sebe nazivao herojem, a jedan čak poručio da bi vodio ljubav sa svima Marlon Brando Ovo su jedini ljudi u povijesti koji su odbili nagradu Oscar za svoj rad, pogledajte o kome je riječ

Bio je poznat po svojem osebujnom načinu stvaranja filmskih djela, pogotovo po improvizaciji.
  
Pet puta je kao autor bio nominiran za Oscara, ali najprestižnija filmska nagrada nikad mu nije dodijeljena.
 
No, pravda je zadovoljena ove godine, kada mu je dodijeljen počasni Oscar za njegov rad kojim je uvijek iznova unosio inventivnost u filmski izričaj.

- Imao sam sreće tijekom svoje karijere. Nikad nisam morao snimiti film koji nisam sam odabrao ili smislio. Ljubav prema filmu i stvaranje filmova omogućila mi je da prodrem u tajne svijeta i čovjeka i shvatim njihovo stanje, rekao je tada Altman primajući nagradu.

Uzrok smrti nije objavljen, no pojavila se zato informacija prema kojoj je Altmanu prije 11 godina transplantirano srce.

Veliki je redatelj to držao u tajnosti kako ne bi ugrozio karijeru.