Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Velikoj Britaniji teroristi su se okomili na kuhare, pa tako likvidacijom prijete slavnom Jamieju Oliveru i njegovom nešto manje poznatom kolegi Ricku Steinu.


Teroristi su poslali prijeteća pisma dvojici najslavnijih kuhara Velike Britanije. Njima je teroristička organizacija, koja djeluje pod imenom Cornwallska narodna oslobodilačka vojska, zaprijetila likvidacijom te ih je nazvala engleskim imperatorima i okupatorima. 

Vezani članci Slika nije dostupna Nikada nije pročitao nijednu knjigu, a njegova je najprodavanija! Slika nije dostupna Restoran Jamiea Olivera potpuno uništen u neredima!

Oliver i Stein vlasnici su najpopularnijih restorana u engleskoj pokrajini Cornwall. Teroristi su istaknuli da uz likvidaciju kuhara ni restorane neće poštedjeti 

Teroristi planiraju napad zbog kapitalističkih i imperijalističkih težnji kuhara.  A da te optužbe ne drže vodu govori i činjenica da se Oliver rodio u Cornwellu,  gdje se i obogatio. U svom restoranu Fifteen posao je dao mladim, socijalno ugroženim ljudima kojima omogućuje i daljnje školovanje.

Jamijev kolega Stein u Cornwellu restoran ima već dvije godine, a zapošljava 250 ljudi. Više puta dokazao se raznim dobrotvornim akcijama. 

Ni jednom kuharu zbog navedenih primjera nije jasno zašto ih je teroristička organizacija uzela na pik, no njihove prijetnje shvatili su ozbiljno te su angažirali zaštitare da ih danonoćno čuvaju. 

Engleska pokrajina Cornwall, koja se dugo bori za osamostaljenje od engleske krune, dugi niz godina muku muči s raznim terorističkim organizacijma. 

U osamdesetima,  najagresivnija organizacija djelovala je pod imenom An Gof, koja je i preuzela odgovornost za napade na engleske državljanje i njihovu imovinu.