Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki časopis Forbes proglasio je TV kraljicu Oprah Winfrey najmoćnijom osobom u svijetu zabave na godišnjem popisu 100 najutjecajnijih slavnih ličnosti.


Voditeljica je na vrhu godišnje Forbesove liste 'Celebrity 100', koja kombinira zaradu s učestalošću pojavljivanja u medijima kako bi izračunala relativni status zabavljača, sportaša i drugih slavnih ličnosti.

Vezani članci Slika nije dostupna Sada je službeno – on je najbogatiji reper! Slika nije dostupna Najskuplji dom na svijetu: Da sve bude kako treba brine se 600 članova osoblja

Kombinacija zarade od 260 miljuna dolara u proteklih 12 mjeseci i utjecaja na američku javnost dovela je Oprah na prvo mjesto.

Drugo mjesto je zauzeo američki igrač golfa Tiger Woods, a za njim slijede Madonna, Rolling Stonesi, Brad Pitt, Johnny Depp, Elton John, Tom Cruise, Jay-Z i Steven Spielberg.

Tiger Woods ušao je u povijest jer je ovo prvi put da je jedan sportaš zaradio 100 milijuna dolara u godinu dana.

Među novim slavnim licima na popisu su George Clooney, Jay-Z, Justin Timberlake i Ben Stiller.

Spisateljica dječjih knjiga i autorica 'Harryja Pottera', J. K. Rowling, zauzela je ove godine 48. mjesto, a nogometna zvijezda David Beckham napravio je najveći skok na popisu - s 43. mjesta prošle godine došao je na 15. mjesto 2007.

Dok je Brad Pitt na 5. mjestu, njegova životna suputnica Angelina Jolie zauzela je 14. mjesto.

Iako Paris Hilton i dalje svakodnevno puni novine, ispala je s liste zajedno s 'partijanericama' Nicole Richie i Lindsay Lohan. 

Na popisu stotinu slavnih više nisu ni Paul McCartney, koji je bio na 14. mjestu 2006., George Lucas (15. prošle godine), Mohamed Ali i Renee Zellweger.