Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon premijere filma 'A Mighty Heart', Angelina Jolie izjavila je kako joj je uloga u tom filmu bila najteža do sada.


Hollywoodska glumica Angelina Jolie u filmu 'A Mighty Heart' utjelovila je Mariane Pearl, udovicu američkog novinara Daniela Pearla ubijenog u Pakistanu 2002. godine.

Vezani članci Slika nije dostupna Udovica Daniela Pearla tuži Al-Qaidu Slika nije dostupna Jolie i Pitt snimaju novi film

'Mariane se sjećam još iz vremena kada je davala intervjue nakon što je Daniel nestao. Već sam tada bila zadivljena tom ženom. Razmišljala sam o tome kako je dostojanstvena i milostiva u trenucima kada joj se događa nešto strašno', rekla je Angelina.

Tvrdi da joj je tumačenje Marianeinog života bilo iznimno teško i zahtjevno.

'Najteže mi je bilo skinuti njezin naglasak, jer je francusko-kubanskog podrijetla. Imala sam jezičnog trenera koji mi je pomagao, slušala sam njezine intervjue...', objasnila je Angelina.

Daniela Pearla glumi Dan Futterman. On je novinarima otkrio da mu je najteži dio bio uživjeti se u ulogu Daniela.

'Veoma smo se trudili, i Angelina i ja, kako bismo što bolje prikazali svoje likove i sve što su oni osjećali jedno prema drugome', rekao je Futterman.

Film 'Mighty Heart' opisuje otmicu novinara Wall Street Journala, 38-godišnjeg Daniela Pearla koji je nestao 23. siječnja 2002., nakon odlaska u jedan restoran u Karachiju, u kojem je trebao dogovoriti intervju s čelnikom ekstremne muslimanske skupine.

Nekoliko dana poslije, skupina Nacionalni pokret za obnovu pakistanskog suvereniteta uputila je medijskim organizacijama prvu od dvije elektroničke poruke u kojima je zaprijetila da će ubiti Daniela Pearla, ako se ne ispune postavljeni uvjeti.

Druga je elektronička poruka također sadržavala prijetnje drugim novinarima i Amerikancima.

Nakon Pearlova ubojstva, u uredničkom komentaru Wall Street Journala je pisalo: 'Posvetio je svoju karijeru i čak položio svoj život za otkrivanje činjenica koje svijetu omogućuju da bolje spozna vlastite dileme. To uključuje, možda i pogotovo, islamski svijet u kojem često nema slobodnog tiska i zato je osjetljiviji na propagandu. Gospodin Pearl bio je čovjek koji je vjerovao, kao što gotovo svi novinari vjeruju, da će, kroz traganje za istinom o događajima, svijet biti spremniji suočiti se sa svojim problemima i riješiti ih.'

Film je snimljen prema knjizi njegove žene Marianne Pearl.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju