Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Scenarij filma ''Kum'' na kojem je Marlon Brando zapisao svoje bilješke za snimanje 1972. godine naći će se na aukciji u listopadu ove godine.


Osim scenarija na aukciji će biti ponuđeno oko stotinjak osobnih stvari jednog od najslavnijih glumačkih imena svih vremena.

Vezani članci Slika nije dostupna Umrla glumačka diva Jean Simmons Slika nije dostupna Jackie Collins: S 15 godina sam spavala s Marlonom Brandom

Aukcijska kuća Heritage iz Dallasa objavila je kako će se na aukciji moći kupiti čak i Brandova nagrada BAFTA koju je osvojio 1952. godine za film Viva Zapata! 

"Brando je jednostavno jedan od najvećih glumaca i njegova će veličina uvijek biti slavljena. Uvijek ima predmeta koji mogu postići isprva nezamislive cjene.'' izjavio je Doug Norwine, voditelj odjela za glazbene i filmske predmete aukcijske kuće Heritage.
  
U lipnju 2005. godine na aukciji u New Yorku prodan je još jedan primjerak scenarija filma ''Kum'' za gotovo 313 tisuća dolara. Pripadao je Brandovoj pomoćnici, Alice Marchak.

Oba su scenarija potpisana, a ovaj koji će na prodaju u listopadu koristio je baš dvostruki Oscarovac. Za očekivati je kako će postići još višu cjenu od onog koji je pripadao Alice.

Brando je preminuo 2004. u 80-oj godini života.