Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Scenarij filma ''Kum'' na kojem je Marlon Brando zapisao svoje bilješke za snimanje 1972. godine naći će se na aukciji u listopadu ove godine.


Osim scenarija na aukciji će biti ponuđeno oko stotinjak osobnih stvari jednog od najslavnijih glumačkih imena svih vremena.

Vezani članci Povijesni artefakti na rasprodaji - 8 Na velikoj aukciji blago čovječanstva: Od Gutenbergove Biblije do materijala s Apolla 11, dnevnika letenja Enole Gay i Mozartovih rukopisa Slika nije dostupna Umrla glumačka diva Jean Simmons

Aukcijska kuća Heritage iz Dallasa objavila je kako će se na aukciji moći kupiti čak i Brandova nagrada BAFTA koju je osvojio 1952. godine za film Viva Zapata! 

"Brando je jednostavno jedan od najvećih glumaca i njegova će veličina uvijek biti slavljena. Uvijek ima predmeta koji mogu postići isprva nezamislive cjene.'' izjavio je Doug Norwine, voditelj odjela za glazbene i filmske predmete aukcijske kuće Heritage.
  
U lipnju 2005. godine na aukciji u New Yorku prodan je još jedan primjerak scenarija filma ''Kum'' za gotovo 313 tisuća dolara. Pripadao je Brandovoj pomoćnici, Alice Marchak.

Oba su scenarija potpisana, a ovaj koji će na prodaju u listopadu koristio je baš dvostruki Oscarovac. Za očekivati je kako će postići još višu cjenu od onog koji je pripadao Alice.

Brando je preminuo 2004. u 80-oj godini života.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju