Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Film "Živi i mrtvi" hrvatskog redatelja Kristijana Milića pobjednik je natjecateljskog programa "Europa izvan Europe" 36. međunarodnog filmskog festvala FEST 2008. koji se u Beogradu održavao od 22. veljače do 2. ožujka.


U spomenutom programu natjecalo se osam filmova, a žiri je procijenio da nagradu lista Politika zaslužuje antiratni film Kristijana Milića jer je "precizno režiran, razgovjetno glumljen i senzibilno snimljen".

Vezani članci Davor Križić Jazz.hr najavio tri sjajna koncerta od 12. do 14. lipnja u sklopu proslave svog 30. rođendana! Slika nije dostupna Hrvatski redatelj Kristijan Milić nagrađen na Filmskom festivalu u Maroku

Na konferenciji za novinstvo Milić je istaknuo kako njemu i cijeloj ekipi ova nagrada puno znači. Na pitanje novinara hoće li će se film distribuirati u Srbiji, odgovorio je da je ta mogućnost planirana.

Nagrade redatelju Miliću bit će uručena na svečanom zatvaranju festivala u nedjelju navečer.

Za ukupno najbolji film FEST-a 2008., na kome je u nekoliko programskih cjelina prikazano preko sedamdeset filmova iz cijelog svijeta, filmski su kritičari proglasili "12" ruskog redatelja Nikite Mihalkova.