Brada Pitta proslavile su uloge muškarčina u filmu 'Seven' i 'Fight Club'. No, svojom zadnjom ulogom, i to onom u stvarnom životu, Brad je pokazao da ima i nježniju stranu, pogotovo kad je riječ o arhitekturi.


Poznati glumac financirao je gradnju 150 ružičastih kuća u kojima će stanovati građani New Orleansa, koji su bez krova nad glavom ostali nakon pohoda uragana Katrine 2005. godine. 

Vezani članci Posljedice potresa u Banovini - 2 Kad će se život na Banovini barem malo normalizirati? "Bojimo se raditi, bojimo se biti doma, svugdje nam je isto" Temelji Njihovi temelji ne bi preživjeli ni manji potres, morat će ozbiljno porazgovarati s majstorima

'Brad je ružičastu boju obnovljenih kuća vidio kao mateforu novog života', kaže izvor dodajući kako je glumcu ta ideja pala na pamet za vrijeme snimanja filma u Lousinau prošle godine. 

U kolovozu 2005. godine New Orleans pogodio je uragan Katrina, jedna od tri najsmrtnije oluje zabilježene u povijesti SAD-a. Skoro 2000 ljudi je izgubilo život, a njih na tisuće ostalo je bez doma.

Brad Pitt zaljubio se u New Orleans za vrijeme snimanja filma 'The Curious Case Of Benjamin Button', te se tamo privremeno preselio sa svojom partnericom Angelinom Jole i njihovo četvero djece.

Projekt vrijedan 2,5 milijuna funti realizirat će 600 volontera tako da će 75 tisuća domova, koji se griju solarnom energijom, uskoro dobiti svoje prve stanare.

Brad Pitt protekli tjedan udružio je snage s bivšim predsjednikom SAD-a Billom Clinton te službeno otvorio projekt. 

'Srce i duša New Orleana u centru je važnosti ovog projekta', kazala je 44-godišnja holivudska zvijezda.