Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Film "Vraćam se" Pedra Almodovara, komična drama o ženama koje se snalaze bez muškaraca, predstavljat će Španjolsku među kandidatima za Oscara za najbolji strani film, objavila je španjolska akademija za film.


Almodovarov film s Penelope Cruz u glavnoj ulozi pobijedio je u tome izboru dva protukandidata, filmove "Alatriste" redatelja Agustina Diaza Yanesa i "Salvador" Manuela Huerge.

Vezani članci Film Otac nominiran je za šest Oscara - 2 Ljude s demencijom više nikada nećete gledati istim očima. "Otac" je film o gubitku pamćenja koji nikada nećete zaboraviti Matthew McConaughey - 3 Govori na Oscarima koji su sve ostavili u čudu: Rekla da je jako zaljubljena u brata, sebe nazivao herojem, a jedan čak poručio da bi vodio ljubav sa svima

Američka filmska akademija objavit će 23. siječnja kojih pet stranih filmova kandidira u toj kategoriji, a svečanost dodjele Oscara održat će se 25. veljače.

Među 40 nagrada koje je Almodovar dobio u svojoj plodnoj karijeri, Oscara za najbolji strani film dobio je 2000. za 'Sve o mojoj majci', a za najbolji originalni scenarij za 'Pričaj s njom' 2003.

I "Volver" je ove godine već nagrađivan. Na kanskome filmskom festivalu Penelope Cruz i pet drugih glumica, među njima Carmen Maura, Yohana Cobo i Lola Duenas, podijelile su nagradu za najbolju glumicu, a Almodovar je nagrađen za najbolji scenarij.