Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Hit godine

Doznajte koje su TOP destinacije 2012.!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svake godine se pitamo - koje će destinacije biti hit godine? Gdje će putovati svi ljubitelji putovanja?

Ako ne planirate ljetovati na Jadranu ili na kontinentu, gdje biste htjeli otputovati? Ukratko ćemo vam reći zašto će neke destinacije ove godine privući milijune turista...

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Petra u Jordanu Zavirite u tajnu čuvanu 600 godina Slika nije dostupna Avanturistički turizam Turistički hit: Penjanje na slapove

1. Yucatan, Meksiko

Zašto? Kao i svake godine, mnogi turisti posjećuju Meksiko zbog nasljeđa drevnih civilizacija, no mnogi posjećuju Meksiko i radi prekrasnih plaža, ronjenja uz koraljne grebena i zabava na Yucatanu. Uživajte u zabavama i otkrivanju tajna Maya.

2. Belfast, Sjeverna Irska

Zašto? Ove godine su obilježene mnoge velike godišnjice, a jedna od njih je 100-godišnjica plovidbe Titanica. Irski Belfast je mjesto gdje je nastao Titanic, a u Belfastu se nalazi i muzej posvećen najpoznatijem cruiseru svih vremena.

3. Istra, Hrvatska

Zašto? Zato što svi ugledni strani turistički časopisi i stručnjaci hvale Istru, njenu povijesnu baštinu, dobru hranu i ugodnu klimu. I ove godine većina njemačkih, britanskih i američkih časopisa preporučuju Istru, pa ćemo i mi preporučiti svima da posjete sjevernu obalu Hrvatske.

4. Peru

Zašto? Jer ova prelijepa zemlja svake godine ugosti milijune turista i očara ih svojim prirodnim ljepotama. Napravite i sami mali test - pitajte prijatelje koji vole putovati gdje bi najradije otišli i garantiramo da će pola njih spomenuti Peru.

5. Tajland

Zašto? Tajland nazivaju Zemljom osmijeha. Mnoge očara prirodnim ljepotama, nestvarnim stijenama i fantastičnom obalom. Ko Pha Ngan, idilični Koh Samui samo su neke od tipičnih destinacija koje će ove sezone biti puni pogodak.

6. Curacao

Zašto? Curacao nisu tipična destinacija Kariba. Curacao je 2010. godine proglasio svoju neovisnost od Nizozemskih Antila, no zadržao je spoj europske kulture i ljepote karipskog otočja. Curacao nudi prikaz svoje moći za vrijeme kolonijalizma i prekrasnog podmorja, koraljnih grebena, bijelih plaža...

7. London, Velika Britanija

Zašto? Jer se ove godine Olimpijada održava samo u jednom gradu - Londonu. Britanska prijestolnica je ove jedna od najpoželjnijih destinacija godine. Neki će posjetiti London za vrijeme Igara, neki će posjetiti London prije ili poslije Igara, zbog manje gužve i manjih cijena. U svakom slučaju, sport i zanimljiv grad učinit će London centrom svijeta. (svjetskiputnik.hr)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene