Obavijesti Video Pretražite Navigacija
rijeka 2020

Pogledajte što nas čeka u Rijeci, Europskoj prijestolnici kulture

Za 93 dana Rijeka će postati Europska prijestolnica kulture. I dok se užurbano gradi infrastuktura, sam program projekta predstavlja se danas.

Već se mjesecima otkriva dio po dio programa koji će tijekom iduće godine zabavljati Riječane i njihove goste, a danas je cjeloviti program svečano objavljen. Na svečanosti je predstavljeno i prvo izdanje programske knjige koja okuplja najveći dio programa koji će u Rijeci biti izvedeni tijekom 2020.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna EUROPSKA PRIJESTOLNICA KULTURE Emina Višnić: "Rijeka postaje međunarodno prepoznata kao europski grad koji promovira europske vrijednosti" Slika nije dostupna Europska prijestolnica kulture Grad Rijeka u 2020. godini domaćin konferenciji Europske mreže muzejskih organizacija NEMO

Direktorica Rijeka 2020. Emina Višnjić najavila je da za iduću godinu pripremaju bogat i raznolik program. Preko 600 događanja i 250 projekata s umjetnicima iz više od 40 zemalja. Od povijesnih do umjetničkih izložbi preko opere, kazališta, glazbenih programa...

"Infrastruktura će biti gotova na vrijeme, jedino će Galeb nešto kasniti, ali on nije presudan za program, Muzej moderne i suvremene umjetnosti je već otvoren i tamo i počinjemo godinu s velikom izložbom Davida Maljkovića, nakon toga se otvara novi Muzej Grada Rijeke u Palači Šećera, na kraju samog projekta velika Gradska knjižnica, dakle cijela ta infrastruktura je planirana kao ostavština projekta, a ne nužno kao pozornica za programe, a pozornica za programe doista imamo dosta", rekla je za Dnevnik Nove TV Višnjić i dodaje da je teško nešto posebno izdvojiti.

U zgradi u kojoj je održano svečano predstavljanje bit će tri velike izložbe s tri velika programa.

"Jedna koja povezuje nove medije, tehnologije i umjetnost. Druga koja govori o Rijeci i svim gradovima i budućnostima gradova i treća koja predstavlja Rijeku kao Baltazargrad", istaknula je direktorica Rijeke 2020.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene