Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preminula je jedna osoba

U Hrvatskoj je 298 novih slučajeva koronavirusa: Polako rastu brojevi na sjeveru zemlje, dok se u nekim dalmatinskim županijama smanjuju

U protekla 24 sata zabilježeno je 298 novih slučajeva pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1.903.

* dosad 367.022 zaražene osobe

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Preminule dvije osobe U odnosu na prošli utorak imamo skok novozaraženih, najviše novih slučajeva je u Dalmaciji i Zagrebu Zlatko Trobonjača - 3 Može li Jadran u zeleno? Epidemiolog Trobonjača: "Podaci su dobri. Epidemija stagnira, ali dominira delta soj, a dolazi nam i velik broj turista"

* 8283 preminule osobe

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku:

14:30 U Primorsko-goranskoj županiji je potvrđena zaraza koronavirusom kod 12 novozaraženih osoba, a testirano je 4755 osoba, izvijestili su u nedjelju iz županijskog Stožera civilne zaštite, koji ističe da je županija i dalje u zelenoj zoni zdravstvene sigurnosti.

Devetero novozaraženih je iz Rijeke ili okolice, dvoje s otoka Krka, a jedna osoba je s liburnijskog područja.

Među novozaraženima je jedna necijepljena osoba starija od 65 godina, šestero pripada mlađoj, a petero radnoj populaciji.

Udjel nalaza pozitivnih na koronavirus u broju laboratorijski obrađenih uzoraka je 0,25 posto.

U riječkoj bolnici liječi se 15 osoba oboljelih od covida-19, a uz pomoć respiratora jedan bolesnik.

14:26 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1932 obrađena testa danas je 70 novooboljelih osoba. Od ukupnog broja novooboljelih 41 osoba su kontakt prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno 1139 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 41 COVID pozitivna osoba u KBC-u Split dok se 14 osoba nalazi na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata nema preminulih osoba.

To je za razliku od prošle nedjelje čak za dva posto manji udio pozitivnih među testiranima.

13:30 Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije u nedjelju je potvrdio tri nova slučaja zaraze koronavirusom.

U ovoj županiji na bolničkom liječenju su dvije osobe pozitivne na koronavirus. Mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji obuhvaćeno je 149 osoba.

13:25 Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije u nedjelju je potvrdio jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području ove županije u evidenciji je deset osoba pozitivnih na koronavirus od kojih je samo jedna na bolničkom liječenju. Mjerom samoizolacije u Požeško-slavonskoj županiji obuhvaćeno je 96 osoba.

13:03 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom, a oporavilo se devet osoba, izvijestio je u nedjelju županijski stožer civilne zaštite. 

U posljednja 24 sata obrađen je 701 uzorak. U dubrovačkoj bolnici hospitalizirano je 28 osoba pozitivnih na koronavirus, a u samoizolaciji je 549 osoba.

12:17 U protekla 24 sata zabilježeno je 298 novih slučajeva pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1.903.

Među njima su 193 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 21 pacijent.

Preminula je jedna osoba.

U posljednja 24 sata testirano je 8.015 osoba.

Zaključno s 14. kolovoza utrošeno je 3.169.677 doza cjepiva, a cijepljeno je 41,4% ukupnog stanovništva, odnosno 49,7% odraslog stanovništva. Na dan 14. kolovoza utrošeno je 3.443 doza cjepiva, a od toga je 1.083 osoba cijepljeno prvom dozom.
Zaključno s 14. kolovoza 1.679.544 osoba cijepljeno je barem jednom dozom, a od njih je cijepljenje završeno za 1.549.488 osoba (1.490.133 osoba cijepljeno s dvije doze te 59.355 osoba cijepljeno cjepivom Jannsen), što čini 45,95% odraslog stanovništva.

11:46 Prema podacima HZJZ-a novooboljelih je u Zagrebu 78 osoba.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obrađena su 303 uzoraka, od kojih je 39 bilo pozitivnih.

Kod 17 oboljelih osoba moguća je izloženost u drugim županijama - Primorsko-goranska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska. Dvije su osobe doputovale iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Za pet je osoba obrada u tijeku dok je kod jedne osobe moguća izloženost na festivalu.

U domovima za starije i nemoćne osobe i drugim ustanovama socijalne skrbi na području grada Zagreba u protekla 24 sata novooboljeli je jedan korisnik.

11:40 U Vukovarsko-srijemskoj županiji evidentirane su 4 nove pozitivne osobe na COVID-19 potvrđene PCR testiranjem. Nema preminulih osoba. Trenutno je u županiji 1 osoba hospitalizirana zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 200 osoba.

U samoizolaciji na području županije nalazi se 227 osoba.

10:37 Na području Šibensko-kninske županije četiri su osobe oboljele od covid-19 infekcije; tri iz Šibenika i jedna iz Ružića, izvijestio je županijski stožer.

U šibenskoj bolnici liječi se 12 pacijenata, od kojih su tri pacijenta na terapiji visokim protokom kisika (HFNO-u). Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 437 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

11:40 U Zadarskoj županiji 20 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Testirano je 511 uzoraka, a pod aktivnim nadzorom je 811 stanovnika.

Na COVID odjelima Opće bolnice Zadar hospitalizirano je 14 bolesnika od kojih je jedan na respiratoru. U Specijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu na liječenju su dva pacijenta oboljela od koronavirusa.

10:30 Na području Zagrebačke županije zaraza koronavirusom potvrđena je kod nove 34 osobe u protekla 24 sata, ozdravila je 21 osoba, a trenutno je aktivno 211 slučajeva zaraze, priopćio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

10:21 U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata imamo 11 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Nije bilo umrlih od COVID-19 bolesti, a prema izvješću PU Karlovačke 120 osobe su u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju na COVID odjelu Karlovačke Opće bolnice nalaze se 3 osobe. U posljednja 24 sata primljena je jedna COVID pozitivna osoba te nema otpuštenih s bolničkog liječenja.

10:19 Na području Koprivničko-križevačke županije nakon pristiglih nalaza potvrđena su četiri nova slučaja bolesti COVID-19.

Trenutno je aktivno 25 slučaja bolesti COVID-19, ozdravile su tri osobe, a na bolničkom se liječenju nalaze dvije osobe.

9:45 U Međimurskoj županiji potvrđeno je sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite. U protekla 24 sata obrađeno je 128 uzoraka, a udio pozitivnih nalaza iznosi 5,4 posto.

Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji danas iznosi 31.

U Županijskoj bolnici Čakovec nema hospitaliziranih pacijenata, kao ni preminulih pozitivnih osoba.

9:20 U Varaždinskoj županiji su testirane 194 osobe, a potvrđeno je 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin i dalje su četiri pacijenta s težom kliničkom slikom.

U Varaždinskoj županiji je, prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, prvom dozom cijepljeno 54,2 posto odraslog stanovništva, dok je s obje doze cijepljeno 48,9 posto odraslog stanovništva.

Podsjećamo da od rujna punkt za cijepljenje neće biti organiziran u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu budući da počinje nova školska godina i dvoranu će koristiti učenici srednjih škola za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture te ostale aktivnosti.

Građani se i dalje mogu cijepiti kod svojih liječnika obiteljske medicine, a Zavod za javno zdravstvo za veći broj građana cijepljenje planira organizirati u cijepnoj ambulanti u prostorima zgrade Kirurgije. O točnim terminima cijepljenja i lokaciji građani će, kao i dosad, biti unaprijed obaviješteni.

Raspored cijepljenja:

Utorak, 17. kolovoza – Opća bolnica Varaždin – dvorana 1 u podrumu Kirurgije (pokraj ORL ambulante) - od 8 - 13 sati – cijepljenje prvom dozom Pfizera za zainteresirane građane bez prethodne najave.

Srijeda, 18. kolovoza – sportska dvorana Gospodarske škole u Varaždinu – od 8 do 14 sati – cijepljenje drugom dozom AstraZenece i Pfizera za građane koji su prvom dozom cijepljeni 12. srpnja, 14. srpnja i 16. srpnja, te cijepljenje prvom dozom Pfizera za zainteresirane građane bez prethodne najave.

9:10  U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom.

U Općoj bolnici Bjelovar na liječenju su dvije osobe zaražene koronavirusom, a na opservaciji su četiri pacijenta. U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 88 osoba.

U Zavodu za javno zdravstvo u Bjelovaru građani se mogu cijepiti bez najave i naručivanja i to ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 12 sati, a petkom je omogućeno cijepljenje i od 15 do 19 sati.

Cijepljenje je organizirano danas u domu u Novoj Rači od 10 do 13 sati. Autobus ''Cjepko'' u ponedjeljak će obići općine Končanica i Đulovac.

8:43 Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 194 uzoraka briseva na COVID-19, a potvrđena je 1 novozaražena osoba.

U mjerama samoizolacije nalazi se 431 osoba.

U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 15 osoba.

8:35 Dvije osobe iz Slatine, pozitivne su na virus SARS-CoV-2 izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Testiranih je bilo 47. Na bolničkom liječenju Opće bolnice Virovitica, trenutno je jedan COVID-19 pacijent.

8:16 U Sisačko-moslavačkoj županiji su četiri osobe oboljele od zarazne bolesti COVID-19. Dvije osobe su s područja grada Siska i dvije s područja grada Kutine, izvijestio je županijski stožer civilne zaštite.

8:00 Blagdan je Velike gospe koji će se obilježiti hodočašćima i misama u najvećim marijanskim svetištima. Kao i prošle, ni ove godine neće biti procesije u Sinju, ali broj hodočasnika u svetištima nije organičen. Na vjernike se apelira da se pridržavaju epidemioloških mjera. > Opširnije

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene