Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ŠIRI SE VAL PROSVJEDA

Konvoji slobode proširili se i na Francusku te Novi Zeland: "Ostala sam bez posla zbog obveznog cijepljenja, a taj sam posao itekako voljela"

Po uzoru na Kanađane, Konvoj slobode proširio se na Francusku i Novi Zeland. Blokadom prometnica i velikim prosvjedima građani žele stati na kraj brojnim ograničenjima i cijepljenju. Kanadske vlasti s prosvjednicima imaju sve više problema. Dosad je uhićeno 20-ak osoba i napisano više od 1300 kazni.

Konvoj slobode koji je u Ottawi počeo prosvjedom vozača kamiona, pretvorio se u prosvjede širokih razmjera diljem zemlje protiv mjera i kanadske vlade. Već treći dan prosvjednici blokiraju jedan od najprometnijih graničnih prijelaza sa SAD-om.

Pročitajte i ovo Sukoba propalestinskih prosvjednika i protuprosvjednika na UCLA-u Neredi zbog Gaze VIDEO/FOTO Kaos na sveučilištu: Sukobili se prosvjednici, u sve se umiješala i policija Sindikati i praznik rada - 3 SRETAN VAM PRAZNIK RADA "Previše navijača, premalo igrača": Hrvati više vole slavlje od prosvjeda

Središte Ottawe zakrčeno je kamionima i automobilima. U četvrtini njih nalaze se djeca. Vlasti pokušavaju stati na kraj 12-dnevnim prosvjedima. Dosad je uhićeno više od 20 osoba, donosi Dnevnik Nove TV.

Konvoj slobode proširio se i na Francusku. Po uzoru na prosvjednike iz Ottawe, građani traže slobodu.

Od Kanade, Francuske sve do Novog Zelanda. Ulice Wellingtona satima su bile zakrčene automobilima. Prosvjednici iz svih krajeva Novog Zelanda okupili su se ispred zgrade parlamenta. Jedna je stanovnica kazala: "Ostala sam bez posla zbog obveznog cijepljenja, a taj sam posao itekako voljela".

U prosvjedima su uhićene tri osobe. Premijerka Jacinda Ardern poručila je kako su prosvjednici koji se protive protuepidemijskim mjerama i cijepljenju u manjini. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene