Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NOVI PROSVJED

Ispred Gradskog poglavarstva u Zagrebu prosvjed zbog ukidanja mjere roditelj odgojitelj, prosvjednici stigli s djecom i upalili lampione

Majke odgojiteljice okupile su se ispred zgrade zagrebačke Gradske uprave i paljenjem lampiona izrazile nezadovoljstvo ukidanjem mjere roditelj-odgojitelj.

Nezadovoljni zbog najavljenog ukidanja mjere roditelj-odgojitelj, članovi Hrvatske udruge roditelja-odgajatelja u subotu u 18 sati okupili su se ispred zgrade zagrebačkog Gradskog poglavarstva.

Pročitajte i ovo Vrtićka djeca - 1 broj djece se smanjio? Klisović potvrdio: "Mjera potopore roditelj-odgajatelj nije ostvarila cilj, postupno će se ukinuti"

Oko 18 sati ispred Poglavarstva bilo je stotinjak prosvjednika, od kojih su neki doveli i djecu. Ispred zgrade upalili su lampione, a ondje je i policija.

Pročitajte i ovo Dijana Aničić SVAKOME TREBA POMOĆI, ALI... Predsjednica Udruge Anđeli dobila niz uvreda zbog izjave o majkama s više djece: "Nešto ozbiljno ne štima"

Kako su potvrdili u Udruzi roditelja-odgojitelja, mirnim okupljanjem žele upozoriti aktualnu gradsku vlast na probleme u kojima su se našli roditelj koji koriste mjeru roditelj-odgojitelj. Prema podacima kojima raspolaže Grad objavljenim u lokalnim medijima, mjeru koristi više od pet tisuća roditelja, koji primaju oko četiri tisuće kuna mjesečno. 

Za srijedu su najaveili veliki prosvjed.

Doris iz Zagreba koja je došla dati podršku prosvjednicima kaže kako roditeljima-odgojiteljima gradska vlast nije dala nikakav rok za pripremu. Pita se gdje može raditi majka koja deset godina nije bila zaposlena.

Marina ističe kako gradonačelnik Tomislav Tomaševoić namjerava ukinuti mjeru 30. travnja iduće godine. Upozorava da su upisi u vrtiće krajem svibnja te djeca sve do rujna ne mogu ikrenuti u vrtiće. 

"Ne znam gdje će moja djeca - jedino da ih dovedem gradonačelniku na čuvanje", kazala je Zagrepčanka Marina.

Mirjana je naglasila kako mjesta u vrtićima nema. 

Dunja, organizatorica skupa iz Udruge roditelj-odgojitelj najavila je kako će apelirati na Vladu da se mjera uvede na području cijele Hrvatske, jer je to, po njezinu mišljenju, jedini način za poticanje demografije.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene