Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Panika u školi u Zagrebu

Policija objavila detalje: Identificiran muškarac koji je uznemirio djevojčicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz policije su poručili da su identificirali muškarca koji se dovodi u vezu s događajem u zagrebačkoj osnovnoj školi.

Nakon panike koja je u ponedjeljak zavladala Osnovnom školom Jordanovac u Zagrebu zbog navodnog pokušaja otmice učenice škole, priopćenjem se oglasila PU zagrebačka. Odmah nakon dojave policajci su krenuli utvrđivati okolnosti događaja ispred škole.

Pročitajte i ovo Očevid nakon ubojstva u zagrebačkom Blatu - 10 Užas u Zagrebu Muškarac kod nasipa oštrim predmetom ubio ženu, navodno otkrio zašto je to učinio: "Unezvjereno je sjedio u travi" Privođenje srpske bande u Španjolskoj Zvan Snajper Huligan koji je preživio dva atentata uhićen u Španjolskoj: Dio je opasne bande koja je trgovala ljudima

Podsjetimo, prema medijskim napisima nepoznati muškarac ispred škole je pokušao oteti učenicu petog razreda.

Navodno ju je zaustavio na pješačkom prijelazu ispred ulaza u školsko dvorište te primio za ruku, ali djevojčica se uspjela osloboditi i utrčati u školu.

Policija je identificirala osobu koja je uznemirila djevojčicu, a tijekom utorka policijski su službenici pojačano nadgledali područje škole.

Roditelje su iz policije pozvali na oprez, ali i da ne šire paniku.

Poziv roditeljima da budu oprezni, ali i da ne šire paniku

Priopćenje policije prenosimo u cijelosti:

"Povodom događaja koji se 6. studenog u poslijepodnevnim satima dogodio ispred OŠ Jordanovac u Zagrebu, izvješćujemo Vas da su policijski službenici nadležne policijske postaje odmah po zaprimljenoj obavijesti izašli na mjesto događaja te poduzeli mjere i radnje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja kojim je uznemireno dijete, učenica navedene osnovne škole.

Operativnim radom i do sada prikupljenim informacijama identificirana je osoba koja se dovodi u vezu s ovim događajem slijedom čega se poduzimaju mjere i radnje u području kazneno-pravne zaštite djeteta kao i održavanja povoljnog stanja sigurnosti u području škole.

Posebno napominjemo da su policijski službenici tijekom jučerašnjeg dana pojačano opservirali područje osnovne škole, što će činiti i narednih dana.

Obavještavamo građane i roditelje kako nema razloga za zabrinutost te da se sve školske aktivnosti mogu odvijati uobičajeno.

Ovom prilikom demantiramo navode pojedinih medija da je nepoznata muška osoba djetetu prijetila nožem.

I u ovom slučaju pozivamo javnost i roditelje na oprez, ali nikako na širenje panike budući policija poduzima intenzivne mjere preventivnog karaktera kako bi se spriječila bilo kakva opasnost i rizične situacije sličnog karaktera", priopćili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene