Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Kakvo nas vrijeme očekuje za Praznik rada? Meteorolozi nemaju dobre vijesti – pripremite se na promjenu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Travanj završava nestabilnim vremenom, ali ni svibanj neće promijeniti takvo stanje. Očekuje nas nevrijeme uz pljuskove te blago zahladnjenje i malo proljetne promjenjivosti.

Vrijeme koje je preostalo travnju obilježit će kiša i nevrijeme koje će se preliti i u svibanj. Nakon duljeg sušnog razdoblja zemlja je žedna i ova je kišna epizoda dobra vijest svima koji već neko vrijeme sa strepnjom gledaju put neba i nadaju se prekidu ove suše.

Pročitajte i ovo Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba Slika nije dostupna VREMENSKA PROGNOZA Nova promjena vremena postupno će zahvatiti cijelu Hrvatsku, pripremite kišobrane i nepromočivu obuću

Idući nam dani nose promjenjivo i nestabilno vrijeme, pri čemu će u četvrtak i petak pasti najviše kiše, a lokalno su mogući i izraženiji pljuskovi. Trenutačno smo u žutom upozorenju koje je DHMZ izdao za cijelu zemlju zbog grmljavinskih pljuskova, a zbog obilne oborine sjeverni Jadran je u narančastome.

U središnjoj će Hrvatskoj biti promjenjivo i nestabilno uz kišu i pljuskove praćene grmljavinom i većinom umjerenim jugozapadnjakom koji će kasnije prijeći u sjeverozapadnjak. Najviša temperature do dvadeset stupnjeva.

Slično i na istoku - dakle i u Slavoniji uz kišu ili pljuskove s grmljavinom. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, a temperatura se očekuje na oko 20 stupnjeva.

Najviše kiše je na sjevernom Jadranu i u gorju gdje puše umjeren, u gorju na udare i jak jugozapadnjak, a temperatura se pruža između 16 i 20 stupnjeva.

Pljuskovi i grmljavina zahvaćaju i Dalmaciju, ali ipak nešto rjeđe. Puše umjereno, ponegdje i jako jugo, a temperatura će se kretati od 19 do 23 stupnja.

U četvrtak će na kopnu biti djelomice sunčano, neće biti posve stabilno, ali će kiše i pljuskova biti manje. Češća i obilnija oborina čeka nas ponovno u petak. Još u četvrtak pojačana južina, zatim će u petak zapuhati sjeverozapadnjak uz koji će temperatura biti još malo niža pa se obucite slojevito.

I na moru u četvrtak manje oborine, a onda u petak ponovno kiša i pljuskovi, lokalno i obilniji. Uz obalu će i dalje puhati umjereno do jako jugo, a temperatura ostaje oko 20 stupnjeva.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene