Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ODREĐEN JOJ ISTRAŽNI ZATVOR

Jezivo otkriće: Objavljeni rezultati obdukcije novorođenčeta iz kuće kod Varaždina, 28-godišnjakinja hospitalizirana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U mjestu Dubravec kod Klenovnika u petak je u obiteljskoj kući pronađeno mrtvo tijelo novorođenčeta.

Varaždinski policajci su po dojavi Opće bolnice Varaždin, a temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, uz prisutnost Općinskog državnog odvjetnika u Varaždinu u petak pretražili kuću u Dubravcu, kojom se koristi 28-godišnjakinja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Beba je dobro Tragedija u zagrebačkom rodilištu: Preminula rodilja, bolnica pokrenula istragu Ilustracija Liječnici oduševljeni Čudo u susjedstvu: Mladi bračni par dobio četvorke, sada imaju čak petoricu sinova

Tijekom pretrage, u kući je pronađeno mrtvo novorođenče, koje je prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Varaždin.

Obdukcijom je utvrđeno da je dijete rođeno živo, dok uzrok smrti za sad nije utvrđen. "Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, utvrđena je sumnja da je 28-godišnjakinja počinila kazneno djelo usmrćenja. Protiv nje je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu uz prijedlog za određivanje istražnog zatvora", naveli su iz PU varaždinske.

Određen joj istražni zatvor

Zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, 28-godišnjakinji iz Dubravca pored Klenovnika u Varaždinskoj županiji, koja je osumnjičena za usmrćivanje novorođenčeta, istražni zatvor je i određen, navodi se u priopćenju iz Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu.

Općinski državni odvjetnik u varaždinskom Općinskom državnom odvjetništvu je, zajedno s varaždinskim policajcima, s nalogom sutkinje istrage Županijskog suda u Varaždinu, proveo pretragu u obiteljskoj kući hrvatske državljanke i to zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo usmrćenja.

Kako se ističe, postoji osnovana sumnja da je 28-godišnjakinja između 15. i 20. veljače ove godine u obiteljskoj kući u okolici Varaždina, počinila navedeno kazneno djelo.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 28-godišnjakinji istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Ranije u nedjelju zamjenik državnog odvjetnika i glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu Darko Galić izjavio je da je osumnjičena žena trenutno hospitalizirana, prenosi Hina.

Psihijatar objasnio razloge za čedomorstva koji lede krv u žilama

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene