Obavijesti Video Pretražite Navigacija
život piše romane

Novi šok: Zbog dojave o bombi priveden zaštitar jednog od butika u Avenue Mallu. Nije mu se radilo?

Zagrebački trgovački centar Avenue Mall u utorak prijepodne evakuiran je nakon dojave o bombi. Policija je u manje od dva sata došla do osobe koju povezuju s ovim događajem.

Dojava o bombi policiji je stigla u utorak u 10:10. Malo nakon toga trgovački centar je evakuiran, a samo dva sata kasnije zagrebačka policija javila je da je sumnjivac priveden.

U PU zagrebačkoj poručili su da rade na slučaju, osumnjičenu osobu doveli su na kriminalističko istraživanje koje je u tijeku. Muškarac se nalazi u službenim prostorijama Policijske uprave zagrebačke na kriminalističkom istraživanju.

Iz policije zasad ne potvrđuju da uhićena osoba ima veze s ranijim lažnim dojavama u ovom, ali i drugim trgovačkim centrima. Ako mu se dokaže krivnja, prijeti mu i do tri godine zatvora.

"Možemo gledati s dva aspekta, primarno s građanskog. Znači kod takvih događaja naravno da i građani osjećaju jedan osjećaj nesigurnosti. Međutim s druge strane takvi događaji iziskuju hitnu angažiranost brojnih službi, ne samo policije nego i ostalih koje na taj način ustvari angažirate na jednom području gdje u tom trenutku nisu potrebni.

No to se tada ne zna i moramo zaista profesionalno pristupiti potvrđivanju takvih činjenica radi li se o dojavi o eksplozivnoj napravi ili ne, a nisu na onome mjestu i nisu na pomoć građanima u situacijama gdje su možda bili i potrebniji", rekla je za Dnevnik Nove TV iz PU zagrebačke Marija Goatti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna kazna zatvora i do tri godine Žena (69) lažno dojavljivala o postavljenim bombama. Policija objavila upozorenje: "To nije bezazleno"

Prema neslužbenim informacijama kojima raspolažemo - radi se o zaštitaru tvrtke Klemm security koji radi na osiguranju jedne od trgovina unutar Avenue Malla.

Kako doznaje Jutarnji list, razlog da prekine rad centra je lijenost. Zaštitaru se navodno danas nije radilo te je s jedne od govornica nazvao isključivo kako bi prekinuo rad centra i mogao se ići odmoriti ili obaviti neke privatne poslove.

U tvrtki Klemm security, čiju odoru nosi muškarac na fotografiji, naišli smo na zid šutnje. Na telefonski poziv nismo dobili informaciju, nego tek - uputu da pošaljemo upit na e-mail.

Iz Avenue Malla na telefonski poziv nismo dobili informaciju. Kao i u Klemmu - dočekao nas je zid šutnje.

Kazneni zakon za kazneno djelo Lažne uzbune predviđa višegodišnji zatvor.

"Tko lažno obavijesti policiju ili drugu javnu službu koja osigurava red ili pruža pomoć o događaju koji iziskuje hitno djelovanje te službe, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine", navodi se u Kaznenom zakonu.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene