Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pronađena biljka koja nije viđena 115 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radeći u tropskoj šumi na sjeverozapadnom dijelu zemlje indijski su znanstvenici pronašli rijetku ljekovitu biljku koja je posljednji put viđena prije čak 115 godina.


Botaničari koji su radili u indijskoj pokrajini Arunchal Pradesh, nedaleko granice s Kinom pronašli su rijetku vrstu biljke 'Begonia Tessaricarpa', javlja tamošnji znanstveni časopis Current Science. U izvješću nije precizirano kada je biljka pronađena. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Na području Istre Pronašao ljudske kosti dok je brao gljive: Policija radi na identifikaciji Ilustracija Sarin se vraća kući Obitelj pronašla svoju izgubljenu mačku u gradu udaljenom više od 1000 kilometara

Ta je biljka nekada bila poznata po znatnim ljekovitim svojstvima, posebno uspješna pri liječenju bolova u stomaku, te dehidracije. Njezini su sokovi također uspješno korišteni za uklanjanje pijavica. 

Ta se vrsta begonije prvi put spominje u znanstvenoj literaturi britanskog znanstvenika C. B. Clarkea, 1879. godine. No od tada nije viđena. 

'Ove vrste još uvijek postoje u nekim dijelovima Arunachal Pradesha i pronađene su kako rastu na veoma stjenovitim područjima.' kaže Kumar Ambarish iz Botaničkog centra Indije. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene