Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šanse za otkrivanje života

'U svemiru postoji nezamisliva inteligencija'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šanse da se otkrije život na drugim svjetovima veće su nego ikada, prema britanskom vodećem astronomu.

Lord Leeds, predsjednik Kraljevskog udruženja astronoma, rekao je da bi takvo otkriće bio trenutak koji bi promijenio čovječanstvo. Promijenilo bi naš pogled na nas i naše mjesto u svemiru, rekao je. Njegovi komentari dolaze nakon što su se znanstvenici okupili u Londonu na međunarodnoj konferenciji na kojoj razgovaraju o izvanzemaljskom životu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zakazalo osiguranje VIDEO Napadnut britanski premijer: Bio je dovoljan trenutak nepažnje tjelohranitelja! Slika nije dostupna Opovrgnuo optužbe Skandal: Bivšeg ministra policija ispitala zbog prijave silovanja

>> Uran i Neptun kriju oceane dijamanta?

Znanstvenici su tragali za inteligentnim životom i do sada imaju samo puku statistiku, alli šanse za otkrićem života sada su bolje nego ikada, smatra Lord Rees. 'Tehnologija je napredovala tako da prvi put možemo imati realističnu nadu da ćemo otkriti planete slične Zemlji. Moći ćemo saznati imaju li kontinente, oceane, kakvu imaju atmosferu', rekao je Lord Leeds.

'Pretpostavljam da negdje u svemiru postoji život i inteligencija u obliku koji mi ne možemo ni zamisliti', zaključio je Lord Leeds.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene