Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proizvodnja usisivača

Morska plastika koja usisava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Recikliranje je uvijek poželjno, no švedski proizvođač kućanskih uređaja Electrolux odlučio se na jedan ne tako tipičan korak. Odbačenu plastiku će skupljati po oceanima i onda od nje proizvoditi usisivače.

Kako bi upozorili na ogromne ekološke probleme proizvodit će šest modela usisivača. 'Postoje cijeli otoci plastike. Neki su čak i veličine Texasa, a plutaju našim oceanima. Mi pak na kopnu nemamo dovoljno reciklirane plastike kako bi zadovoljili sve svoje potrebe i tako proizvodili usisivače', rekla je Cecilia Nord, potpredsjednica Electroluxa.

Pročitajte i ovo Požar u Eko Floru - 1 Večer u plamenu VIDEO/FOTO Buknuo požar u tvrtki za zbrinjavanje otpada, gorjela je plastika: "Hvala vatrogascima koji su spasili Zagorje i što se nije ponovio Osijek" Slika nije dostupna Tihim oceanom pluta otok smeća dva puta veći od SAD-a!

Prošlog tjedna Electrolux je već plastiku tražio uz švedsku obalu. Usisivače neće prodavati, već na taj način žele svoje korisnike upozoriti da i sami kod kuće što više recikliraju, javlja Reuters.

Znanstvenici, koji su u Pacifičkom oceanu, pronašli cijeli otok smeća, tvrde kako to nije bio lijep prizor. Uzeli su uzorke kao bi otkrili kako ti ostaci smeća djeluju na morski život, piše The X-Journals. 'Pronaći toliko plastike je bilo šokantno. Kako može toliko plastike plutati oceanima, tisućama milja od obale', zapitala se Miriam Goldstein, glavna znanstvenica u ekspediciji.

Ovaj ekološki projekt pokrenut je baš u vrijeme kada su oči cijelog svijeta okrenute prema onečišćenju u Meksičkom zaljevu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene