Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Integracija s Googleom+

Kraj za Googleove Picasa i Blogger brandove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovi servisi neće biti ugašeni već će promijeniti imena i postati Google Photos i Google Blog

Čini se da se bliži kraj Googleovim brandovima Picasa i Blogger, objavili su na Mashableu pozivajući se na 'neimenovane izvore'.

No, to ne znači da će Google ugasiti ove servise – pogotovo što je riječ o vrlo popularnim servisima, već će im samo promijeniti ime kako bi ujedinio sve tj. većinu svojih proizvoda pod jednim imenom te ih integrirao u novi Google+ društveni projekt.

Tako bi Picasa trebala postati Google Photo, a Blogger Google Blog, a navodno bi još nekoliko servisa ove kompanije trebalo promijeniti ime. Ono što je sigurno jest da ime neće mijenjati YouTube koji je i sam dovoljno jak brand.

Promjenu imena, kažu ti neimenovani izvori, možemo očekivati u roku od šest tjedana, dok javnu dostupnost Googlea+ možemo očekivati već do kraja ovog mjeseca tako ćemo uskoro svi moći uživati u ovoj hvaljenoj društvenoj mreži.

Na Mashableu podsjećaju da promjena imena servisa Googleu nije nepoznanica pa su tako nakon preuzimanja JotSpota u 2006., dvije godine kasnije njegovo ime promijenili u Google Sites, dok su 2007. preuzeli VoIP platformu GrandCentral i 2009. preimenovali je u Google Voice.

Blogger i Picasa također su rezultat akvizicija te su blogerski servis preuzeli još 2003., dok su servis za pohranu i dijeljenje fotografija kupili 2004. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene