Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promijenio mišljenje

Hawking: Svemir nije kreirao Bog, samo zakoni fizike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među teorijama stvaranja svemira nema mjesta za Boga, tvrdi čuveni znanstvenik, profesor Steven Hawking.

Big Bang je, ističe Hawking, neizbježna posljedica zakona fizike, a to Svevišnjem nema mjesta. U njegovoj novoj knjizi 'Gradn Design', koju je objavio britanski Times, Hawking tvrdi kako nema potrebe zazivati Boga kako bi se pokrenuo svemir. 'Spontano stvaranje je razlog zbog kojeg nešto postoji', zaključuje.

Pročitajte i ovo Isaac Herzog, predsjednik Izraela Otkrio u intervjuu VIDEO Na tijelu mrtvog borca Hamasa pronađena knjiga Mein Kampf: "Proučavao je Hitlerovu ideologiju da mrzi i ubija Židove" Slika nije dostupna 'Bajka za one koji se boje mraka' 'Mozak je računalo koje stane kad se pokvari, a za pokvarena računala nema raja'

Hawking, najpoznatiji britanski znanstvenik, u svojoj novoj knjizi suprotstavlja se tezi Isaaca Newtona kako je svemir zacijelo morao kreirati Bog, jer se nije mogao razviti iz čistog kaosa. 'Zbog zakona gravitacije, svemir je nastao i nastaviti će se i dalje razvijati iz ničega', zaključio je Hawking.

Koautor Hawkingove knjige je i američki fizičar Leonard Mlodinow, a očekuje se kako će biti objavljena 9. rujna. Nije nevažno napomenuti kako je još 1998. godine u svojoj knjizi 'A Brief History of Time', profesor Hawking prihvatio ulogu Boga u kreiranju svemira. 'Ako otkrijemo cjelokupnu teoriju, biti će to konačan trijumf ljudskog razuma, jer tada ćemo spoznati i um Božji', napisao je tada Hawking.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene