Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proizvodnja i fizički rad

Zapadnjaci sve depresivniji zbog seljenja poslova na istok

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zapadnjacima prijeti depresivna budućnost zbog drastičnih ekonomskih i socijalnih promjena života, tvrde psihijatri.

Stručnjaci predviđaju kako će tijekom 21. stoljeća porasti broj depresivnih muškaraca i to zbog dvije velike promjene. Prvi je što ih se sve više potiče da govore o svojim osjećajima, zbog čega će biti i veći broj postavljenih dijagnoza.

Pročitajte i ovo Oleg Butković Sukob s predsjednikom Butković odgovorio na izjave o "bratovu poslu s kamionima" i poslao novu poruku Kako napisati motivacijsko pismo, ilustracija ovo morate znati Kako napisati motivacijsko pismo? Jednu stvar nikako ne smijete napraviti

Drugi razlog je što se tradicionalni muški poslovi, kako su proizvodnja i fizički rad, iz zapadnih zemalja sele u siromašne istočne zemlje, piše Telegraph. Muškarci bi se po broju depresivnih mogli približiti ženama, koje imaju duplo veće mogućnosti za oboljenje.

>> Depresija će biti glavni zdravstveni problem do 2030.

Istraživanje provedeno na Sveučilištu u Atlanti pokazuje kako su čak 75 posto ugašenih poslova od početka recesije obavljali muškarci. 'Muškarci su jako vezani za svoje uloge zaštitnika i hranitelja obitelji. Kada u tome ne uspijevaju, javljaju se depresija i sukobi u braku', pojasnila je liječnica Boadie Dunlop.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene