Časopis Nutrition je objavio istraživanje gdje se ispitanicima razina arginina u krvi povećala za 22 % nakon 3 tjedna zahvaljujući soku lubenice.
Prijašnje su studije pokazale da visoke oralne doze arginina izazivaju mučninu i probavne smetnje, što nisu nuspojave konzumiranja soka lubenice jer sok lubenice ne sadrži arginin već aminokiselinu citrulin koja je prekursor za sintezu arginina.
Dodatni razlog zašto je korisno uživati u lubenici je njen crveni pigment tj. likopen!
Najčitanije
-
Sve je spremno
Drama u Okučanima prije obilježavanja operacije Bljesak: Pred kamerama Nove TV nesreća, u spašavanju sudjelovala vojska
-
iz minute u minutu
Pregovori gotovi do petka? "Elektabilni Bojan" odgovorio Plenkoviću, HDZ raspalio po Raspudiću
-
Analiza europskih zemalja
Amerikanci napravili veliko istraživanje: Evo što su utvrdili o Hrvatskoj