Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Male tajne za veliku sreću

Šest savjeta kako da budete sretni cijelu zimu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradovi blješte ukrašeni lampicama, smišljaju se pokloni najmilijima, planiraju novogodišnji dočeci, a u zraku se osjeća poseban blagdanski duh. Ipak, mnogima je ovaj period itekako stresan, a mnogi se muče i sa tzv. 'zimskom depresijom'.

'Zimi definitivno u nekim trenucima osjetimo pad raspoloženja i općenito energije. Uz one svakodnevne, oko blagdana se broj obaveza još povećava, od kupovine, kuhanja i različitih druženja', kaže doktorica Drew Ramsey sa Sveučilišta Columbia.

Pročitajte i ovo Božićno drvce: Ilustracija - 1 ŽIVOT JEDNOG BORA Kao mala kućna šuma koja život znači: Jeste li znali da živo božićno drvce možete unajmiti? Nestašica šarana: Ilustracija - 3 POčela je navala Delicija s istoka zemlje: Jeste li već nabavili šarana za Božić? Doznali smo ima li ga dovoljno i koje su mu cijene

'Mnogi od nas jednostavno ne mogu postići tu razinu sreće i dobrog raspoloženja kakvima smo bombardirani u reklamama za vrijeme blagdana', pojašnjava psihijatar dr. Norman Rosenthal.

>> Evo kako se sve u svijetu liječi mamurluk...

Ipak, zima ne mora biti period tuge ili lošeg raspoloženja, piše Huffington Post. Trebate samo imati plan. I to onaj koji uključuje tjelovježbu, zdravu prehranu i ugodna druženja. Evo nekoliko savjeta koje donosi Huffington Post:

1. Provjerite razinu vitamina - posebice B12 i vitamina D koji je povezan s pojavom depresije.

2. Uživajte u izletima u prirodi - i obična šetnja na svježem zraku biti će odlična za vas i vaše tijelo.

3. Dobro isplanirajte kupnju - umjesto da se opteretite računima i dugovima, pažljivo planirajte kupovinu. Budite kreativni, a možete isprobati i kupnju preko interneta gdje se uvijek mogu naći zanimljivi, a pristupačni pokloni.

4. Jedite zdravo - sezonsko voće i povrće, variva te juhe i čajevi neka budu svakodnevno na vašem stolu. Grickajte orahe, bademe, lješnjake.

5. Volontirajte - u blagdansko vrijeme ne zaboravite na one koji gotov da i nemaju ništa. Informirajte u svojem gradu kako možete pomoći. Darujte hranu ili odjeću koja vam ne treba. Vjerujte, divan je osjećaj nekome pomoći.

6. Pazite koliko pijete - ne trebate izbjegavati alkohol na zabavama, ali jednostavno budite umjereniji i uz njega popijte pokoju čašu vode.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene