Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više dječaka od djevojčica

I zagađenje utječe na spol novorođenčadi?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izloženost nekim industrijskim kemikalijama povezana je sa smanjenim brojem novorođene ženske djece, pokazalo je istraživanje američkih znanstvenika sa Sveučilišta Emory u Atlanti.

Časopis Environmental Health objavio je rezultate o utjecaju kemikalije PBB, koja se koristi u proizvodnji plastike, elektronike i tekstila i kemikalije PCB koja se koristi u nizu proizvoda - od fluorescentnih rasvjetnih tijela, izolacije, insekticida itd. Iako je njihova uporaba u međuvremenu zabranjena, one su i dalje prisutne u okolišu, a mogu se akumulirati u masnom tkivu sisavaca, riba i ptica.

Pročitajte i ovo Lana i Zayn poginuli su, majka i stariji brat bore se za život tragedija u Americi VIDEO Pijana vozačica zabila se u ljude koji su slavili dječji rođendan: Poginuli su Lana (8) i njezin brat, puno je ozlijeđenih U bolnici s djecom Imaš pravo, ostvari ga Tko sve ima pravo na besplatni smještaj uz bolesno dijete i kako se ono ostvaruje

Rezultati istraživanja su utemeljeni na analizi podataka prikupljenih u američkojdržavi Michigan u kojoj je 70-ih godina prošlog stoljeća određena količina ovih kemikalija pogreškom završila u stočnoj hrani pa je došlo do kontaminacije mesa, mlijeka i jaja. Prema nekim podacima, PCB i PBB utječu na razinu muških i ženskih spolnih hormona, pa istraživači zaključuju da to objašnjava dobivene rezultate.



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene