Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije joj ispod časti

Princeza je, pa što? Pogledajte kako buduća danska kraljica vozi djecu u vrtić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tko zna, možda će tako i naši političari kada odluče štedjeti.

Mary Elizabeth Donaldson, buduća danska kraljica, dosta se razlikuje od političara domesticusa vulgarisa. Ne treba joj luksuzni automobil 'xy' klase s vozačem da bi odbacila vlastitu djecu u vrtić, može to ona i sama na - biciklu.

Pročitajte i ovo Kralj Charles stabilnost krune Zbog kralja Charlesa vlada zabrinutost za stabilnost monarhije: U posljednjih stotinjak godina, bilo je nekoliko sličnih dijagnoza Ilustracija ''Isus na biciklu'' Njegovu pomoć koristi čak i policija: "Kad sam počeo s ovim, pokretao me bijes, ali sada suosjećam s tim ljudima"

Svjetoči tome sljedeći zapis, na kojem možemo vidjeti da skromna Mary od "dodatne opreme" nije imala čak niti tjelohranitelja, već da joj je društvo na biciklu pravio glavom i bradom suprug, princ Frederik, nasljednik danskog prijestolja.

Mary i Frederika brojni Danci gledaju s velikim simpatijama, a zgodno je dometnuti kako je njihova ljubavna priča započela 2000. godine, u jednom pubu u Sydneyju tijekom ljetnih olimpijskih igara.

Soren Kenner - Zašto Danska više nije zemlja koju sam volio?

Kada je Frederika upoznala, rođena Australka zapravo nije imala pojma da joj se udvara 'plava krv', a vezu su neko vrijeme održavali na daljinu.

Zaručili su se tri godine kasnije, a zatim i oženili 14. svibnja 2004. godine. Mary je u međuvremenu rodila četvero djece: Christiana (2005.), Isabellu (2007.), Vincenta Frederika (2011.) i Josephinu (2011.).

Kad smo već na temi, zanimljivo je dodati da i Šveđani imaju jednako zgodne priče s njihovom kraljevskom obitelji. I tamošnjega je kralja moguće vidjeti kako kleči uz cestu dok popravlja gumu na biciklu, a mediji se i danas rado prisjećaju dogodovštine iz 2011. godine.

Kralj Carl XVI Gustaf i kraljica Silvia tog su kolovoza ostali odbijeni u jednom restoranu u njemačkom gradu Ladenburgu jer nije bilo slobodnih stolova. Naime, vlasnik ih nije prepoznao, a oni su smatrali nepristojnim koristiti svoje titule kako bi se ipak iznenada otvorilo neko mjestašce za njih.

Umjesto da inzistira, kraljevski je par s pratnjom prošetao dalje i sjeo na pizzu. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene