Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njam, njam

Što ti je delicija: Otima ti se u ustima i još te mazi po oku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukoliko vas ikada u Aziji ponude delicijom poznatom pod nazivom Sannakji, eto što vas očekuje u tanjuru.

I dok je kod nas uobičajeno hobotnicu pripremiti na salatu ili baciti je ispod peke, u nekim dijelovima svijeta neće vas odbiti niti ako je poslužite živu. Dapače, u Južnoj Koreji se takav što smatra delicijom, a mrdajućem mekušcu jednako se raduju i u okolnim državama, primjerice u Japanu.

Pročitajte i ovo Muškarac je pojeo samo jedan zalogaj curryja i umro od alergijske reakcije kobna reakcija Pojeo samo jedan zalogaj jela s piletinom i srušio se: Umro je za nekoliko dana S tržišta se povlače proteinske palačinke opoziv proizvoda Provjerite zalihe, s polica se povlači slastica zbog plijesni

Živa hobotnica u ustima je izazov i brojnim radoznalim turistima, koje, nadamo se, prethodno ipak upozore da taj objed može biti doslovno smrtonosan.

Ako je za vjerovati nekim podacima koje smo pronašli na internetu, u Južnoj Koreji godišnje u prosjeku umre šest osoba dok uživaju u hobotnicama, a uzrok uvijek bude gušenje.

Naime, živa hobotnica u želucu sama po sebi nije problem, ali nije ju baš uvijek lako do tamo dotjerati. Zna se ljudima pipcima uhvatiti za grlo, a onda je to već situacija opisno poznata kao 'jao i joj'.

Što kažete, biste li probali? Pogledajte kako se ova mlada dama snašla ukoliko ste sigurni da prizor u vama neće izazvati mučninu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene