Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što se događa gore?

Ruski satelit sa seks eksperimentom se oteo kontroli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Idući put kad pogledate prema zvijezdama i vidite malenu svjetleću točkicu kako izrazito brzo leti nebom, možda se radi o ruskom satelitu izvan kontrole, koji je pun seksualno aktivnih guštera.

Ruski znanstvenici su 18. srpnja u orbitu poslali satelit Foton-M4, u kojem se odvijaju 22 eksperimenta, među kojima su spomenuti seksualno aktivni gušteri, vinske mušice i gljive. No, u utorak je ruska kontrola leta objavila da satelit ne reagira na njihove komande.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Neuspješnno lansiranje Ruski satelit pao u Sibiru Slika nije dostupna Završili kao delikatesa na stolu Nova vrsta guštera otkrivena u restoranu

Za guštere i ostale eksperimente to nisu dobre vijesti, no ruska svemirska agencija i dalje dobiva podatke eksperimenata i zasad izgleda da su četiri ženke guštera i jedan mužjak u potpunosti predani provođenju eksperimenta, prenosi Huffington Post.

NASA lansirala satelit za mjerenje ugljičnog dioksida u atmosferi

Znanstvenici su mogli promatrati video materijal koji uredno dolazi sa satelita te su se uvjerili da eksperiment s gušterima teče prema planu. Ipak, nadaju se da će guštere uspjeti vratiti žive na Zemlju, kako bi prikupili i žive podatke. Misija će trajati 60 dana, a dotad imaju vremena uspostaviti vezu sa satelitom izvan kontrole.

U najgorem scenariju, gušteri će po isteku misije ostati bez hrane, a satelit će nekoliko mjeseci nakon toga pasti na Zemlju, što ne bi bila prva životinjska katastrofa te vrste za ruski svemirski proglram.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene