Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukidanje pozicije kopilota

Prijedlog za uštede: Stjuardese obučiti da spuste avion

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odsada bi stjuardese mogle u slučaju nužde spuštati avione.

To je prijedlog šefa Ryanaira koji ukidanjem pozicije kopilota želi uštedjeti novac. Michael O'Leary predlaže trening za stjuarde i stjuardese tako da u slučaju nužde znaju kako spustiti avion. Također se zapitao zašto bi svaki avion trebao imati dva pilota, kada posao drugog može preuzeti i računalo.

Pročitajte i ovo Maksim Kuzminov Maksim Kuzminov Detalji likvidacije ruskog pilota koji je pobjegao od Putinovog režima: Pronađen mrtav s nekoliko rana od vatrenog oružja Maksim Kuzminov Osveta u podzemnoj garaži Ruski pilot koji je helikopterom prebjegao u Ukrajinu pronađen mrtav: Tijelo mu je izrešetano metcima

Piloti su ismijali ideju, a upitali su se i gdje je tu predanost sigurnosti putnika. 'Zar ne postoje granice, koje on neće prijeći kako bi dobio malo publiciteta. Njegovi prijedlozi su nesigurni, nerazumni i trebali bi šokirati javnost', rekao je Jim McAuslan, glavni tajnik britanskog Udruženja pilota.

>> Italija: Tri milijuna eura kazne Ryanairu zbog nebrige o putnicima

Za vrijeme ljetnih mjeseci također je uveo naplatu dodatne prtljage, piše Telegraph. 'On vrijeđa dostojanstvo građana koji putuju avionima i to svaki put kada otvori usta', zaključila je Kate Hanni iz grupe za zaštitu prava putnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene