Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima 230 kg i visok je 2,07 metra

Požalio se haškom sudu kako je prevelik za svoju zatvorsku ćeliju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nizozemski zatvorenik Angelo MacD požalio se haškom sudu kako je prevelik za zatvorsku ćeliju i zatražio da kaznu odsluži kod kuće.

Angelo je visok 2,07 metara i teži 230 kilograma. 'On nije debeo, on je ogroman. Čak i hoda kao da je upravo stigao iz nekog smiješnog stripa. Ne može boraviti u ćeliji koja mu je dodijeljena', rekao je Bas Martens, njegov odvjetnik.

Pročitajte i ovo Nizozemska šalje fregatu u Crveno more Odluka vlade Nizozemska šalje fregatu u Crveno more: "Zaštita slobodnog prolaza je izuzetno važna" Državno odvjetništvo u Splitu Uvjetne kazne Šokantna presuda za spolno uznemiravanje djece: Uložili žalbu nakon pisanja medija

Angelo je osuđen na dvogodišnju zatvorsku kaznu zbog prevare, piše britanski Metro. Zbog premalog kreveta spava s jednim otvorenim okom, jer se boji da će pasti na pod, a požalio se i kako zbog svoje veličine ne može sjesti nigdje u kantini. Premali mu je i tuš, a zbog preniske školjke bio je prisiljen ograničiti svoje posjete toaletu.

>> Zatvorenici beru grožđe, zatvor zarađuje

Svoju žalbu temelji na kršenju Europske konvencije o ljudskim pravima. Tvrdi kako se ne želi izvući od služenja kazne već želi to učiniti sa što manje boli. Presuda haškog suda očekuje se idući mjesec.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene