Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Samo za hrabre

Ovo je najopasnija pješačka staza na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U južnoj Španjolskoj u blizini grada Malaga, nesigurno se držeći okomitih zidina klisure El Chorro, smjestila se najopasnija pješačka staza na svijetu, El Caminito del Ray.

Staza starija od stotinu godina početkom 20. stoljeća korištena je za transport materijala između hidroelektrana na slapovima Chorro i Gaitanejo, kao i za nadzor nad vodenim kanalima. Tako zvani "kraljev puteljak" ime je dobio nakon što ga je prehodao odvažni španjolski kralj Alfonso XIII, 1921. godine.

Pročitajte i ovo Madrid Kriza stanovanja Izdali su više od 5000 zlatnih viza, a sad će ih ukinuti: ''Gotovo je nemoguće pronaći pristojan smještaj'' Policijsko nasilje Četvrt Lavapiés VIDEO Dvojica policajaca u Madridu pretukla dvojicu crnca: Oglasilo se ministarstvo i antirasističke skupine

El Caminito del Ray

Staza široka jedan metar leži 100 metara iznad rijeke. Najvećim dijelom betonska staza postavljena je na čelične tračnice zabodene u klisuru. Danas rukohvata na stazi gotovo i nema, a na mjestima nedostaje i sam beton.

Unatoč smrtonosnoj opasnosti koja vreba na svakom koraku tri kilometra duge staze, na nju se i danas upućuju ljubitelji adrenalina i opasnosti, pri tom zanemarujući zabrane o pristupu na istu. Postoje planovi o renoviranju staze pri čemu bi ona postala prava španjolska turistička atrakcija. (Svjetskiputnik.hr)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene