Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Intrigantne

10 fotografija koje su izludjele internet!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bilo da su na njima uhvaćeni duhovi, misteriozne osobe, čudna svjetla ili čudovišta, riječ je o fotografijama o kojima je u nekom trenutku zujao cijeli internet.

Riječ je o fotografijama koje su očarale svijet i o kojima je zujao cijeli internet. Iako se dosta nagađalo o tome jesu li stvarne ili lažne, jedno je sigurno - intrigantne su. Od viđenja duhova do čudnih, neobjašnjivih svjetala i drugih fenomena - news.com.au izdvojio je 10 fotografija koje su izluđivale internet. Sve fotografije možete pogledati OVDJE, a dalje u tekstu pročitajte kratku priču o svakoj od njih.

Velika zagonetka: Otkud se pojavljuju DDR marke koje nikad nisu bile u opticaju?

Pročitajte i ovo Profesor Neil Gemmell (Foto: AFP) Razotkrili poznati mit Znanstvenici možda otkrili tajnu čudovišta iz Loch Nessa: "Moguće je da jedna ili dvije narastu do ekstremne veličine" Slika nije dostupna Ne gledati prije spavanja Paranormalna aktivnost? Noćne čuvare u podrumu dočekao prizor iz horora

1. Čudna smrt Elise Lam - misteriozna smrt žene čije je tijelo pronađeno u hotelu Cecil u Los Angelesu i dalje zbunjuje mnoge ljude. 21-godišnja turistkinja iz Kanade u hotel se prijavila 26. siječnja 2013., a nestala 1. veljače. Njezino tijelo pronađeno je sljedeći mjesec kada je jedan od radnika na održavanju provjeravao spremnike za vodu na krovu hotela. I nije samo misterija kako je došla tamo, nego i njezino ponašanje uočeno na snimkama nadzorne kamere. Prije smrti ponašala se bizarno, skrivala u liftu, a onda pritiskala svu dugmad i, čini se, nekome ispred vrata nešto gestikulirala. U njezinom tijelu nisu pronađei tragovi droge, a obdukcijom je utvrđeno da je umrla od utapanja.

2. Čudovište iz Loch Nessa - fotografija Nessie jedna je od omiljenih i onih o kojima se i danas govori. Čudovište je slavu steklo 1933. godine. Poznata fotografija na kojoj je dugi vrat nalik dinosaurovom pokrenula je mit o čudovištu. Kasnije se pokazalo da je bila prevara, ali neki i danas vjeruju da je prava.

3. Bermudski trokut - riječ je o području u Atlanstkom oceanu koje neki odbacuju kao mit. Ipak, nestanak brodova i zrakoplova dovoljan je razlog da internet i dalje bude zainteresiran.

4. Babuška  - riječ je o identitetu koji je dodijeljen neidentificiranoj ženi koja se pojavljuje na fotografijama ubojstva američkog predsjednika Johna F. Kennedyja. Žena u kaputu i s maramom na glavi je, čini se, fotografirala dok su svi drugi bježali u zaklon. Policija i FBI tražili su je vjerujući da bi mogla imati vitalne informacije o atentatu, ali nikada nije pronađena. Žena imena Beverly Oliver je 1970. godine tvrdila da je babuška, ali njezina priča nikada nije dokazana, a točan identitet žene s fotografija ostao je tajna sve do danas.

Braća na dobrom putu da razotkriju misterij kanadskog otoka

5. Solway Firth astronat - pojam se odnosi na figuru s fotografije koju je 1964. godine uslikao vatrogasac, fotograf i povjesničar Tim Templeton. On je zapravo fotografirao svoju kćer, kada je uhvatio čudan objekt iza nje. Tvrdio je da nije bilo ničega sličnog na vidiku kada je fotografirao, a Kodakovi stručnjaci potvrdili su kako fotografija nije mijenjana. Naravno, internet je pun onih koji odluče neke stvari razjasniti. Tako je na stranici Debunked koja se bavi racionalnim objašnjenjima izvanrednih događaja, navedeno kako je takozvani astronaut najvjerojatnije majka leđima okrenuta kameri, koja je bila izvan fokusa obzirom na dubinu polja. A Templeton možda u tom trenutku nije primijetio da mu je u kadru.

6. Sibirske rupe - ponori koji su se pojavili ranije ove godine postali su tema posvuda. Vjeruje se da su tri kratera nastala zbog ogromnih podzemnih eksplozija plina. Naravno, pokrenuli su još mnoge teorije o tome kako su se tamo našli. Neki su tvrdili da su uzrok projektili ili posljedica ljudskog djelovanja, ali znanstvenici vjeruju da su rezutat podzemnih eksplozija.

7. Morsko čudovište s otoka Hook - godine 1964. fotograf Robert Le Serrec tvrdio je da je uslikao seriju fotografija stvorenja nalik punoglavcu, samo puno većeg. Tvrdio je da su on i njegova žena bili na bordu kada su u vodi uočili golemi objekt. Mislili su da je stvorenje mrtvo, a onda je otvorilo usta i otplivalo. Dok su neki tvrdili da je riječ o divovskoj morskoj nemani, bloger Darren Naisha je 2008. godine zaljučio kako se radi o ljudskoj prevari.

8. Područje 51 - misteriozna zračna baza američke vlade u pustinji Nevada mjesto je na kojem zrakoplovstvo SAD-a testira svoje najnaprednije i najtajnije leteće strojeve. No, mnogi vjeruju da je mjesto i dom za zarobljeni NLO.

FOTO Grad koji skriva nevjerojatno blago

9. Misteriozna svjetla na Marsu - otkrivena su početkom ove godine na fotografiji koju je uslikao rover i uzbudila su obožavatelje NLO-a. Neki smatraju da dokazuje kako je stvarno bilo života na Crvenom planetu.

10. Padajuće tijelo Cooperovih - riječ je o možda najpoznatijih fotografiji duha. Izazvala je brojne rasprave na internetu o tome kako je i zašto nastala. Legeda kaže da se obitelj Cooper preselila u svoj dom u Teksasu tijekom 1950-ih, a fotografiju su uslikali jednu večer nakon večere. Tvrde da nisu primjetili ništa u trenutku kada je snimana, a kada su razvili film shvatili su da je na njoj tijelo koje pada. Međutim, korisnici Reddita ove godine su zaključili kako to uopće nije tijelo, nego posljedica ponovnog korištenja filma na kojem su možda ostali prošli ljudi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene