Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hoće li uspjeti?

Braća na dobrom putu da razotkriju misterij kanadskog otoka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otkad je 1965. godine pročitao članak o otoku Oak, opsesija Ricka Lagina misterioznim mjestom nije prestala.

Riders Digest je 1965. godine objavio članak koji je bio tek početak priče o tajanstvenom otoku Oak u Kanadi. Članak je naime pročitao tada 11-godišnji Rick Lagina koji se očarao otočićem na kojem navodno postoji skriveno blago.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mještani ljutiti Kako je mali hrvatski otok postao skladište starih automobila: "Apeliram na odgovorne..." Aleksandar Ljubljanović i Tin Kovačić Velike štete Otok se bori s posljedicama razorne oluje: "Najveći izazov ovdje su dotrajali, stari krovovi"

Njegova opsesija otokom i danas je živa. I može se pratiti u reality showu History Channela 'Prokletsvo otoka Oak'. U sklopu showa čija je druga sezona upravo startala Lagina i njegov mlađi brat Marty uporno pokušavaju otkriti tajno skladište rješavanjem geografskih i povijesnih zagonetki koje su tijekom vremena fascinirale i zbunjivale velik broj ljudi, pa i američkog predsjednika Franklina Delano Roosevelta, piše The Detroit News.

Braća su vlasnici udjela u Oak Island Toursu, tvrtki kojoj otok pripada, ali imaju različite ciljeve. Rick, umirovljeni američki poštar, odlučan je u namjeri da pronađe blago. Ali Marty, energetski biznismen i milijunaš koji financijski podržava projekt nada se da će otok pretvoriti u turističku destinaciju.

FOTO Grad koji skriva nevjerojatno blago

'Napravili smo pomak i pronašli zanimljive stvari', rekao je Rick i dodao da je otok ipak poprilično tvrdoglav u davanju informacija.

U prvoj sezoni serijala braća su otkrila kovanicu iz 1600-ih godina. Rick smatra da oni koji se zakače na otok od njega nikad ne odustaju, a otok uvijek daje točno koliko treba da idete dalje. Međutim, Marty nije slijepo odan otoka poput brata. Rekao je će postaviti neke granice u potrazi za snom.

U svakom slučaju, avanture ovog dvojca privlače broje gledatelje, a mještani njihovog Kingsforda navijaju za njih.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene