Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Puno petlje

Netko mora i to: Ovako majstori rješavaju gnijezda stršljena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ne upuštajte se u borbu s tim kukcima ukoliko ne znate što radite.

Premda se opasnost od stršljena često preuveličava, činjenica je da moramo biti iznimno oprezni u njihovom prisustvu, pogotovo ako su u blizini sagradili gnijezdo.

Pročitajte i ovo Zmija, ilustracija - 5 I one traže zaklon Što učiniti ako vam u kuću ili stan uđe zmija? "Izdvojio bih jednu specifičnu situaciju" Slika nije dostupna OPASNOST VREBA Napao ih roj stršljena kad su pomaknuli balu sijena: Nesretnom muškarcu nije bilo spasa

Naime, napad većega broja tih neugodnih ratnika doista može završiti kobno ukoliko je čovjek alergičan na njihov otrov ili ako zadobije ubode u predjelu usta i grla.

Azijski stršljen nam je pred vratima - Vrsta veoma opasna za ljude!

Njihova je gnijezda, stoga, najbolje ukloniti ukoliko su prijetnja ljudima ili korisnim kukcima (pčelari će se prvi složiti), međutim u tu se borbu nipošto ne smjeli upuštati oni koji ne znaju što rade.

Napadnuti stršljeni su gadan protivnik te se na njih ne ide bez zaštitnih odijela i - petlje! U takvim situacijama za saveznika želite profesionalca poput ovoga na snimci (u Hrvatskoj ćete ih lako dobiti na broju 112). 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene