Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Forbesova lista

Najskuplji dom na svijetu: Da sve bude kako treba brine se 600 članova osoblja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dom Indijca Mukesha Ambanija ima 27 katova, 37 tiusča kvadrata i visok je 173 metra. Na izgradnju je potrošeno između milijardu i dvije milijarde dolara.

Dom najbogatijeg Indijca, neboder na 27 katova u Mumbaiju, našao se na vrhu Forbesove liste najskupljih domova milijardera na svijetu.

Pročitajte i ovo Vasilij Anisimov Težak 1,6 milijardi eura Tko je milijarder koji se odrekao ruskog državljanstva, a hrvatsku putovnicu dobio je na preporuku bivšeg ministra Nasljedstvo; ilustracija - 5 Otkriva Provjereno Majka ju je kao bebu ostavila u Nazorovoj, godinama kasnije na ostavinskoj majka uzima stan, a Ljubica ostaje bez ikakvih prava i krova nad glavom

Dom od preko 37 tisuća kvadrata zove se Antilia po mitskom otoku u Atlantiku. Mukesh Ambani, vlasnik zdanja, navodno je na njegovu izgradnju potrošio između milijardu i dvije milijarde dolara, piše Business Insider.

Najbogatiji Indijac smanjio si plaću za dvije trećine

Neboder je visok  173 metra, ima podzemnu garažu na šest etaža, heliodrom na koji u isto vrijeme mogu sletjeti tri helikoptera, a kako bi sve funkcioniralo navodno je zaposleno 600 članova osoblja. Izgradnja je počela 2008., a dovršena je krajem 2010. godine.

Na drugom mjestu liste našao se dom Lily Safre, vila Leopolda u Francuskoj. Njezina vrijednost procjenjuje se na 500 milijuna dolara.

Treći najskuplji dom nalazi se u New Yorku i u vlasništvu je Ire Rennerta. Vrijednost mu je procijenjena na 248.5 milijuna dolara. Objekt ima 29 spavaćih soba, tri bazena i vlastitu elektranu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene