Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spoj povijesti i tehnologije

'Muzejska anatomija': Reproduciraju umjetnine na ljudsko tijelo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvoje je američkih entuzijasta svoju ljubav prema umjetnosti i body paintu pretvorilo u doista zanimljivu umjetničku priču.

Chadwick Gray i Laura Spector dvoje su zaljubljenika u umjetnost 19. stoljeća i body paint. Svoju ljubav prema umjetnosti i body paintu odlučili su kombinirati i stvoriti nevjerojatna umjetnička djela. U ciklusu djela nazvanom 'Muzejska anatomija', Laura reproducira poznate umjetnine na Chadwickovo tijelo.

Pročitajte i ovo Sukob na kulturnoj sceni - 1 Nastavak velikog sukoba Skandal na kulturnoj sceni: Muzej i Akademija ratuju oko slike jednog od najvažnijih hrvatskih umjetnika Slika nije dostupna Starac i boje: VIDEO i FOTO Ima 98 godina i u MS Paintu stvara umjetnička djela

Ovaj umjetnički dvojac živi u Austinu, u američkoj saveznoj državi Teksas i kontaktiraju muzeje diljem svijeta tražeći dozvolu da fotografiraju njihova djela iz 19. stoljeća. Uglavnom, kažu, traže djela koja nisu izlagana u posljednjih pedeset godina.

>> Pet gradova koji su stoljećima bili 'izgubljeni'

Nakon što pronađu umjetninu koju žele reproducirati, zamole muzej za dozvolu za fotografiranje ili traže potpunu dokumentaciju djela, prema kojoj onda započinje oslikavanje Chadwickova tijela, piše Oddity Central. Počnu tako da preslikaju fotografiju na njegovo tijelo, a onda on izmjenjuje razne poze, dok ne pronađu onu savršenu baš za taj rad.

Kad je idealna poza otkrivena, Laura provede nevjerojatnih 8 do 15 sati pokušavajući reproducirati svaki pa i najsitniji detalj koristeći profesionalnu šminku za specijalne efekte. 'Na ovaj način kombiniramo povijest i tehnologiju u suvremenom kontekstu', opisuje dvoje entuzijasta svoj projekt.

Reprodukcije objavljuju na svom blogu, a rezultate njihova umjetničkoga rada pogledajte u priloženoj galeriji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene