Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako dalje?

Zaboravite ridanje i očajavanje, prekid veze liječite OVAKO!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hipnoza je učinkovita kod rješavanja od ovisnosti o cigaretama i alkoholu pa zašto ne bi bila i za bivše partnere.

Mnogi nakon prekida veze ne mogu izbaciti bivšeg/bivšu iz glave niti se pomiriti s činjenicom da je gotovo. Stručnjaci su izgleda pronašli rješenje i za to, a zove se – hipnoza.

Pročitajte i ovo Tea Bekavac MNOŠTVO LJUDI VIDEO I FOTO Održan Hod za život u Zagrebu, javnosti se obratila i majka koja je rodila dijete s teškom dijagnozom - "Otišla je u miru" Slika nije dostupna Prekid suradnje? Todorić u problemima: Sutra mu počinje suđenje, a više nema odvjetnika, Sloković i Prodanović neće ga braniti

Sarah Tucker, piše Daily Mail, nikako nije mogla prihvatiti da je njezina veza uistinu završila. Ni šest mjeseci nakon prekida četverogodišnjeg odnosa koji je inicirao Jhon, Sarah ga nije mogla izbiti iz glave razmišljajući o tome što je sve moglo biti.
'Bila sam frustrirana sama sa sobom i zbog toga jer nisam mogla krenuti dalje. Nisam više željela trošiti vrijeme na razmišljanje o njemu', kazala je Sarah.

U ovoj priči mnogi će se prepoznati. Kada veza 'pukne', često iznova i iznova analiziramo zašto se to dogodilo i na neki način postajemo ovisni o takvim mislima. Jedini savjet koji dobivamo od prijatelja i obitelji obično je da – vrijeme liječi. Sarah se odlučila za drugu metodu liječenja 'slomljenog srca', hipnozu.

Hipnoza je postala popularna metoda za liječenje ovisnosti – od pušenja, prejedanja pa zašto onda ne bi bila pogodna i za oslobađanje od neke osobe. Osim toga, hipnoza je brza, učinkovita i ne morate tjednima roniti suze ili sjediti kod psihoterapeuta na kauču.

Otkrivamo kako preboljeti prekid!

Hipnoza više nije ono kako smo je nekada doživljavali; cirkuska točka u kojoj vam netko pred očima ljulja sat. Danas je to kombinacija savjetovanja, kognitivne bihevioralne terapije, vježbi disanja, vizualizacije... Hipnoterapeuti ističu kako osoba na takav način može promijeniti svoje podsvjesne, negativne obrasce ponašanja.

Tako je i Sarah, nakon dva sata terapije pod hipnozom, za koje je doduše platila 200 funta, izliječila svoje srce. Alisa Frank, koja je radila sa Sarah, napominje kako klasična psihoterapija, bazirana na razgovoru, može biti i kontraproduktivna jer razgovor o bivšem može biti okidač za dodatne frustracije i negativne emocije. Kod hipnoze, ističe, bilo da je riječ o cigaretama, alkoholu, mijenja se percepcija tako da osoba više neće željeti piti ni pušiti. Isto je i s bivšima partnerima – više neće biti zainteresirana za nju/njega.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene