Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Retro' život

FOTO: Za njega su još 40-e prošlog stoljeća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ben Sansum iz Velike Britanije pravi je primjer nostalgije za prošlošću.

Fasciniran '40-im godinama prošlog stoljeća, Ben je transformirao unutrašnjost doma u stilu tog razdoblja. Ovaj 32- godišnjak opsjednut je stvarima iz tog perioda još otkad je bio tinejdžer. Kuću u Godmanchesteru kupio je prije dvije godine i počeo ju je mijenjati u dom kakav je vrijeme pregazilo.

Pročitajte i ovo Dom Klasje slučaj koji je šokirao hrvatsku Djelatnica koja je zlostavljala djecu u osječkom domu dobila otkaz Tomislav Ramljak Obvezna supervizija Ravnatelj Centra za nestalu djecu i zlostavljanu djecu o slučaju u osječkom domu: "To treba gledati kao incident"

'Nisam mogao živjeti u modernoj kući s modernim namještajem,' rekao je Ben. 'Oduvijek sam volio 1940-e, tada nije bilo političke korektnosti ni kulture opijanja. Stvari su bile britanske i proizvedene da traju.' Sada njegovu do detalja uređenu kuhinju grije veliki kotao. Ipak, limenke čaja i jaja u prahu iz 1944. na policama samo su dekoracija. Originalni WC nalazi se izvan kuće u dvorištu.

Osim što u 40-ima uživa u svom domu, Ben ide i na događaje s tematikom 1940-ih godina. Retro kolekciju namještaja Ben prikuplja iz više izvora. Kaže da ga njegov 80 godina star tepih dobro služi, kao i gramofonske ploče Dame Vere Lynn. 'Moj najdraži predmet bio bi njezina potpisana fotografija. Nadam se da ću je jednom upoznati,' rekao je Ben.

Još uvijek koristi svoj stari telefon na kojega ga se može nazvati, ali on ne može zvati druge jer mu je par brojeva potrgano. Kada želi nekoga nazvati mora se poslužiti modernim telefonom. Priznaje, zna posegnuti za još nekim stvarima iz modernog svijeta. 'Skrivam svoj televizor iza stalka za novine,' priznao je.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene