Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lovio morske pse...

FOTO Ulovio morsku neman bizarnog imena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ribar iz Floride uspio je uhvatiti izuzetno rijetku morsku neman dužine oko četiri metra i koja izgleda kao da je isplivala iz pradavnih vremena, ili noćne more.

Mark Quartiano, poznat i kao "Mark The Shark" uhvatio je nedaleko od obale Miamija morsku neman, za koju se isprva mislilo da je dactylobatus clarkii, iz obitelji raža. Mark je iskusni lovac na morske pse i nadao se jednom dobrom ulovu tijekom snimanja za japanski TV show, no plijen koji je ulovio bio je posve neočekivan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tragedija na Floridi Vozač snimio stravičan trenutak rušenja pješačkog mosta u Miamiju Urušio se most u Miamiju (Foto: AFP) Težak 950 tona Florida: Inženjer izvijestio o pukotinama u mostu prije rušenja

O takozvanoj kukastoj raži (hookskate, dactylobatus clarkii) znanost zna jako malo. Ta vrsta živi na između 315 i 915 metara dubine u moru i toliko je rijetko viđena da zapravo nema nekih konkretnijih podataka o njoj.

Nešto novo za promjenu

George H. Burgess iz muzeja prirodne povijesti Floride identificirao je ulovljenu neman kao žutugu dračorepu (dyastis centroura), prenosi Huffington Post. Ta vrsta raže opasna je zbog otrova kojeg nosi u repu. Obično ne prelazi 300 kilograma u težini, tako da je Mark The Shark ipak ostvario posve poseban ulov, jer je njegova raža teška preko 350 kilograma.

"Zapravo je super uloviti nešto novo za promjenu. Kad smo je prvi put ugledali, nismo znali što je", rekao je kapetan Mark Quartiano.

Nakon što je uzeo fotografiju za uspomenu, koju je sa svijetom podijelio putem Instagrama, pustio je tu ražu bizarnog imena nazad u njezino prirodno stanište. Ne treba trošiti previše riječi na činjenicu da je njegova fotografija postala viralna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene