Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kamera na jednom od vozila koje se kretalo dionicom ceste na koju se srušio most u američkoj saveznoj državi Florida, snimila je trenutak pada mosta.


Rušenje pješačkog mosta na autocestu u Miamiju, pri čemu je poginulo šest osoba, snimljeno je kamerom jednog automobila koji se u tom trenutku kretao cestom ispod mosta.

Vezani članci Osveta (Foto: Screenshot/YouTube) Iživljavala se na automobilu dok su je promatrači snimali, a onda je stigla policija Srušio se most u Miamiju (Foto: AFP) Ovako je za 6 sati izgrađen most koji je ubio najmanje šest ljudi: "Vidio sam zdrobljene aute ispod mosta. Bilo je zastrašujuće"

Pješački most težak 950 tona, dug 53 metra i vrijedan 14,2 milijuna dolara koji je premostio osmotračnu autocestu u blizini sveučilišta Florida i povezao sveučilište s gradom Sweetwaterom srušio se u četvrtak na vozila na autoputu. Most se srušio samo pet dana nakon što je u šesterosatnoj gradnji postavljen iznad autoputa.

Inženjer koji je nadzirao most nazvao je nadležni prometni ured dva dana prije nesreće kako bi izvijestio da je uočio pukotine. Poruku koju je ostavio na automatskoj sekretarici zaposlenika nije u uredu nitko nije preslušao do petka, dan nakon nesreće.