Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Firefox OS

Počinje prodaja pametnih telefona jeftinijih od 150 kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mozilla u suradnji s partnerima iz Kine i Indije razvija pametne telefone koji će koštati samo 25 dolara i čija prodaja počinje uskoro

Cijene današnjih pametnih telefona mnogima su previsoke te brojni korisnici, kako bi si priuštili neki od naprednijih modela moraju potpisati ugovore s mobilnim operaterima i svaki mjesec dvije godine plaćati velike mjesečne račune. No, veliki broj ljudi, pogotovo u zemljama u razvoju, ne može si priuštiti niti one slabije i jeftinije telefone te su iz Mozille najavili da u suradnji s partnerima razvijaju mobilne uređaje koji će biti namijenjeni upravo tržištima u razvoju (prvenstveno Indiji) i koji će biti cjenovno iznimno prihvatljivi.

Njihove telefone proizvodit će dvije indijske kompanije (Intex i Spice), radit će na procesorima kineskog Spreadtruma, a operativni sustav bit će, naravno, Mozillin Firefox OS.

Čudo iz Nokije: Košta samo 15 eura, baterija mu traje 35 dana!

Zahvaljujući ovoj platformi i jeftinim modelima smartphonea čija će cijena iznositi samo 25 dolara, korisnici u zemljama u razvoju moći će si priuštiti prelazak s klasičnih mobitela na pametne telefone, komentirao je nadolazeće Firefox OS telefone Sanjay Kumar Kalirona iz Intexa. Prodaja ovih telefona trebala bi početi za nekoliko mjeseci te se u Mozilli nadaju da će njihova pristupačna cijena biti glavni adut koji će privući veliki broj korisnika kojima su trenutni modeli Androida (a da ne spominjemo iPhone) preskupi.

Iako s ovim telefonima ciljaju na tržišta poput Indije, Mozilla svoje Firefox OS pametne telefone prodaje i na razvijenijim tržištima te se ZTE-ovi i Alcatelovi smartphonei koji rade na njihovoj platformi prodaju i u razvijenim zemljama poput SAD-a, Njemačke, Italije i Španjolske. No, na Cnetu napominju kako je ZTE putem eBaya u Americi do sada prodao samo 461 Open C model pametnog telefona čija cijena iznosi 100 dolara tako da je za očekivati da će u budućnosti naglasak Mozille biti prvenstveno na tržištima u razvoju čije će korisnike pokušati osvojiti s ovakvim iznimno jeftinim telefonima.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene