Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi ostali zatečeni

Hakeri napravili 'masovni pokolj' na World of Warcraftu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najpopularnija MMORPG igra 'World of Warcraft' (WoW) tijekom vikenda je hakirana, a hakeri su izazvali umiranje tisuća i tisuća likova igrača, koji su redom ostali šokirani.

Incident se dogodio prošle nedjelje u ranim jutarnjim satima po američkom lokalnom vremenu, a za napad je Blizzard Entertainment, proizvođač popularne igre, optužio hakere, piše Forbes.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zagreb: Počela prodaja video igre World of Warcraft

>> Ovo je najveća računalna igra ikad napravljena!

'Bilo je doista čudno. Bio sam udaljen od računala niti minutu i kad sam se vratio, moj lik je bio mrtav, kao i svi ostali. Doista jezovito. pitam se što se dogodilo', napisao je forumu WoW-a jedan od igrača.

Blizzard Entertainment je istog dana potvrdio kako se radi o hakerskom napadu i kako je problem već riješen takozvanim 'hotfixom'. 'Ovaj napad uzimamo ozbiljno i provodimo temeljitu istragu. Ispričavamo se na neugodnostima koje ste doživjeli kao posljedicu tog napada i cijenimo vaše razumijevanje', istaknuli su u Blizzardu u objašnjenju korisnicima.

Hakiranje je ipak imalo efekt obične šale, jer 'smrt' likova u toj igri nije konačna i više predstavlja iritaciju nego pravi gubitak. To ipak nije jedini zabilježen problem u posljednjih nekoliko mjeseci, jer je Blizzard u kolovozu objavio kako su njihovi online serveri bili kompromitirani, no i taj je problem brzo otklonjen.

U priloženom videu možete vidjeti 'masovno umiranje' igrača u WoW-u, u vrijeme hakerskog napada.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene