Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Najteži arapsko-židovski sukobi, vojska u stanju pripravnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelska vojska u stanju je najviše pripravnosti u svim izraelskim gradovima s arapskim i židovskim stanovništvom, nakon što su u sjevernoj luci Acre dvije noći zaredom zabilježeni najteži arapsko-židovski sukobi u zadnjih nekoliko godina.

Oko 500 policijskih dužnosnika razmješteno je u petak u Acri kako bi se spriječilo novo nasilje, rekao je glasnogovornik policije Mickey Rosenfeld. Policija je uhitila 12 prosvjednika, koji će u petak izaći pred suca.

Pročitajte i ovo Ilustracija u začaranom krugu Europi prijeti velika kriza: Oko ovog bi se mogao voditi i rat, sukobi su već počeli Nema mira u Sudanu - 4 Borbe ne staju Nemiri i dalje traju: Već peti dan glavni grad ove države potresaju eksplozije i pucnjava

Osam je osoba lakše ozlijeđeno. Obrtnici su prijavili štetu na 40 dućana, uglavnom židovskih, koji se nalaze u pješačkom dijelu grada, kazao je Rosenfeld, dodajući kako je oštećeno i stotinjak automobila. Neki među njima namjerno su prevrnuti.

Sukobi su izbili u srijedu oko ponoći uoči proslave židovskog praznika Yom Kipura, najsvetijeg dana prema hebrejskom kalendaru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene