Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traje istraga

Zastava sa svastikom izvješena na njemačkoj željezničkoj postaji

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Nepoznate osobe u subotu su skinule zastavu duginih boja i na njezino mjesto postavile zabranjenu zastavu sa svastikom na željezničkoj postaji u Neubrandenburgu na sjeveroistoku Njemačke.

Nakon dojave, policija je uklonila zastavu s nacističkim simbolom, rekao je glasnogovornik. Vlasti su pokrenule istragu o korištenju zabranjenih simbola.

"Svastika predstavlja najgore zločine protiv čovječnosti koji su ikad proizišli s njemačkog tla - njezino podizanje nije samo kazneni čin, nego je neljudski i protuustavni", rekao je Christian Pegel, ministar unutarnjih poslova pokrajine Mecklenburg-Zapadno Pomorje, gdje je grad smješten.

Pročitajte i ovo Wagnerovi plaćenici "Situacija postaje opasnija" Opasno upozorenje poljskog premijera: "Borci skupine Wagner mogli bi kao migranti pokušati ući u EU"

Dodao je da oni koji su počinili to nedjelo "smještaju sami sebe izvan našeg društva" i "rugaju se žrtvama nacionalsocijalističke tiranije".

Pročitajte i ovo Milijunska šteta u Novskoj, ilustracija - 6 saniraju se posljedice oluje Štete u Novskoj nadmašuju godišnje plaće mještana, a lokalna vlast ne zna ni hoće li država pomoći: "To je u roku pet sekundi sve potrgalo"

Na stanici su obično izvješene tri zastave, uključujući pokrajinsku te zastavu duginih boja koja je simbol raznolikosti i tolerancije.

Međutim, potonja je već nekoliko puta skinuta i zamijenjena.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene